ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 29 mei 2016

FIVE SHADES OF GRACEFUL GREY

Anderhalve week geleden de klus geklaard bij de man en dat betekende dus weer aanrommelen in huis.
De dag erna toch wel wat met mn ziel onder de arm gelopen want t was 'ineens' klaar. Raar gevoel gaf dat. Het hoognodige gedaan in huis en de rest van de middag op mn bank gehangen want niks hoefde en alles mocht he :))

In t weekend den voiture gepakt en richting de A.tion gereden want de theelichtjes zijn in het weekend niet aan-te-slepen en meteen wat van dat geperste hout voor in de tuin gehaald. Meteen door naar de G.amma  dat zeg ik, G.amma   hout halen om een hor in elkander te flansen voor op onze slaapkamer.
Ohja, meteen ff kijken voor muurverf. Tijdens mn klus had ik natuurlijk al een  was  lijst samengesteld voor NA de klus, zodat ik hier lekker aan de slag kon.
Dus een mooie kleur gevonden van wall&wood  of wood&wall  in de kleur graceful grey. Je zou verwachten bij zo' n naam dat t een grijze kleur is maar t is taupe. Ja echt. Anders had ik hem ook niet genomen want na bijna 4 jaar grijze keukenmuren te hebben, ben ik erachter dat ik toch meer een taupemensch ben:))

Schoot me ineens te binnen dat ik ook nog een vlotter moest hebben. Vlotter, je weet wel, zo' n plastic ding dat er voor zorgt dat je waterreservoir zich na iedere spoelbeurt binnen ettelijke minuten weer gevuld is en startklaar voor de volgende klant. Niet zoals hier, OF door blijft lopen en zich niet vult OF dat t een eeuwigheid duurt. De loodgieters die hier geweest zijn ivm met de lekkage hadden hem al deaudverklaart. En bij de vraag of ik dat zelf kon, kreeg ik een uitleg van t hoe en wat, moest lukken....1 zei, ik zou gaan verhuizen  echt niet!!

Na een half uur zoeken op de juiste afdeling, t kreng gevonden. Geen keuzemenu maar gewoon 1 soort.
Op Youtube een filmpje opgezocht hoe t zou moeten en maandagochtend aan de slag.
Op zoek naar mn waterpomptang en na goed een half uur t huis overhoop gehaald te hebben, eindelijk gevonden. Nu moest ik t dus daadwerkelijk gaan doen. Deksel van t resrvoir, kraantje dichtdraaien  RAADZAAM  en losdraaien die handel. Met t filmpje nog op mn netvlies en de uitleg in mn achterhoofd toog ik aan de slag en waarempel, kleine 10 minuten later zat t ding erin. Als t niks in de IT wordt kan ik altijd nog als vlotterspecialist aan de slag:))
Doortrekken en kijken of t water ook stopt bij de aangegeven streep. Woehoe, maakt een vreugdedansje. Klus geklaard - sjeck
De houtsnippers liggen al dik een week in de tuin, dus ook sjeck!


Het rooige kleurtje vergrijsd nog!!

De/het hor maak ik zodra t droog weer is want t is te groot om t binnen te gaan fabrieken dus dit blijft on hold zeg maar.

Bleef dus de verf over. Eerst een paar rondjes gedraaid in de keuken, ienemienegemut welke muur t eerst aan de beurt was.
Met mn halve liter verf aan de slag en heb t  net  gered. Toen ik de verf erop kwakte werd ik eigenlijk niet echt blij van de kleur, eerder koffie verkeerd ipv taupe of graceful grey zoals t op t blik staat.
Tot t begon te drogen. Daar werd ik al en stuk vrolijker van. Ook wel wat donkerder dan t blik aangaf. Lijkt de kleur haas van Histor wel die ik in de woonkamer in t oude huis had maar dan wat lichter. Dus een beetje jeugdsntiment

Grootste zusdus wilde gaarne geupdate gehouden worden en daar ging tussendoor en na afloop een feuteutje hene via de app.
Hier zie je nog een stukje oude kleur. Vond t absoluut geen warme kleur. Die vlek ernaast is nog nat he, die dat jullie denken dat ik niet kan kwasten :)) Na!
Blij mee en besloten dat ik de volgende dag maar gelijk 2,5 liter ging halen want de andere tinten grijs werden dus ook omgetoverd naar dit


De volgende dag dus eerst snel met den voiture een paar boodschappen gehaald en aansluitend doorgesjeesd naar de G.amma om die rantsoenemmer te gaan halen.
Kreeg nog een mooie korting erop, wie houdt daar nu niet van.
Emmer verstopt zodat de man niets in de gaten had. En nog steeds niet trouwens  hahaha

Weer een paar rondjes gedraaid en geienemienemut welke muur als eerste aan de beurt was. Alles daar leeggehaald en meteen de plank die daar aan de muur hangt eerst beklodderd
Dan kon ik die meteen ophangen zodra de muur droog was. Zo gezegd zo gedaan!!
Toen begonnen aan de muren boven t aanrecht. De meest tijdrovende en om n uur of 4, nog gene luns gehad, alle deurtjes teruggehangen, spullen teruggezet en de laatste muur vrij gemaakt en de boel afgemaakt. Helemaal happy ermee. T straalt rust uit, overal dezelfde kleur en zoals ik al eerder zei, mijn kleur!!

Afgelopen woensdag de keuken uitgezopt en zo en daar hoort natuurlijk wat veranderingen bij  vind ik
Dag erna de meubels enzo omgegooid en verplaatst. Zal jullie de uitleg besparen en ff de foto's laten zien:))


De grote broodplank wordt ook nog voorzien van een wit jaske

 Het luik dus ook


 Hier linksom t hoekje moet nog heb ik gesloten.


Helemaal heppie met de muren EN de inrichting. En nu ga ik op mn bankske hangen/liggen/zitten en wens jullie alvast een goeie week.

Liefs Brigitte

5 opmerkingen:

labrocasha zei

Hallo zussie,bij deze nogmaals:t is prachtig geworden.
En wat de updates betreft,wil ik graag blijvende op de hoogte gehouden worden hee!
Gaat sneller dan de auto starten en plm 3,5 uur later op de rem trappen :-))))
Lgvdgs

Unknown zei

Prachtige kleur heb je gekozen.
Het is wel wat werk maar dan heb je ook wat!
Succes met de volgende klus.
Groetjes Gea

Unknown zei

Ik ben ook een taupe mens , zoals jij het zegt .
Dus toppie jouw muren !
Je bent echt een heuse doe-het-zelver .
Fijne dag .
Christel , christel , Garcya's place

It's me zei

Wowww wat mooi zeg !!...prachtig liefs Ria x

Home and Lifestyle zei

Handige Harrie...die naam past ook wel bij jou, want jij pakt geloof ik alles aan wat er in huis op je pad komt. Daar zal de family ook blij mee zijn, in ieder geval met het toilet. Altijd prettig wanneer dat een beetje lekker doorloopt ;-). Een mooie kleur op de wand, zoiets heeft mijn jongste dochter hier ook op haar slaapkamer...iets lichter misschien.

Jij ook een fijne week! Liefs, Ingrid