ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

donderdag 8 december 2016

WEECEEKE
Zo daar is ik weer eens.
Drukke weken achter de rug en de laatste week toch zeer zeker.

Hoop mannen over de vloer gehad en wat een werk hebben ze afgeleverd. Bijna alles is klaar.
Zo werd vorige week woensdag de wc gestript van alle tegels, zand/cementvloer maar ook de koofjes waar leidingen en afvoer achter verstopt zaten en een groot deel van t plafond.
De volgende dag werden de muren gestuct en diezelfde middag kwam er nog 'ff ' een timmerman om de leidingen en afvoer wederom te verstoppen. Ook wilde ik gaarne t soort van opzetrandje terug want dat is zo leuk om daar iets op te zetten, toch? Uitleggen zonder foto was lastig en heb er ff een foto bij getoverd zoals t er voorheen uit zag en jawel, hij snapte t. Top!!
Vorige week vrijdag zou de grote dag zijn want zo was de strakke planning, en werd alles betegeld en gevoegd. SCHITTEREND!!!
Alleen schitterde alle tegels in afwezigheid, in geen velden of wegen te bekennen. KAK!!
En nu? Wachten want ze zouden op ons adres afgeleverd worden die middag.... NOT dus.

Hele planning in de war. Maandag werd dus tegeldag en dan bij voorkeur MET tegels. Dezelfde stukadoor zou die dag rond 9 uur al op de stoep liggen. Rond kwart over 8 loeide mn mobiel met de mededeling dat er binnen een half uur 3 dozen tegels afgegooid zouden worden. JOEPIE.
Nog ff snel de vuilniszakken naar de container en raad eens wie daar stond uit te laden? Juist, de meneer met de tegels. 3 dozen op n pallet. Behulpzaam als ik ben, vertelde ik die meneer hoe hij t makkelijkste boven kon komen met zn electrieke palletwagen maar kreeg te horen dat hij niet verder ging dan de stoep. Ik denk dat er een heel scala aan gezichtsuitdrukkingen op dat moment zijn kant opschoten want ik schijn ontzettend goed te kunnen communiceren met mn ogen. * wappertonschuldigmetmn wimperkes*
Handtekening voor ontvangst en daar stond ik dus. Gauw naar huis gesjeest om n schaar te halen want inpakken kunnen ze wel. Het was tenslotte 5 december he.
Alles losgepulkt en geknipt en tillen maar. Oh manmanman, ik ben best wel sterk, if ai see so maiselluf  maar dit waren toch wel heule  loei  zware dozen. Ik heb ze allemaal boven gekregen  vraag niet hoe  en over de spierpijn zullen we t maar helemaal niet hebben.
Kort erna kwam de stukategelman met de wandtegels. Stelde hem voor om mee te helpen, de dozen met wandtegels naar boven te slepen maar dat hoefde  godzijdank  niet. Heb voor de vorm tegengestribbeld.
En tegelen kon die meneer, vakwerk geleverd. De dag erna is alles afgemonteerd, de nieuwe fontein plus kraan, boorde de loodgieter nog een paar gaten voor de wcrolhouder, handdoekhaak en waar de spiegel moet komen. Zo ook boorde hij gaten om de wc vast te zetten en toen ging t mis, vloertegel kapoet. Er ligt inmiddels een nieuwe in, want gisteren stonden de timmerman en een maatje boven voor de deur en kreeg ik meteen te horen dat de schilder beneden op me stond te wachten. Alle vloeren liggen weer op hun plek, plinten weer tegen de muren, plafonds in de berging/halletje liggen er weer in en een nieuwe koof. Die heb ik vanmorgen al beklodderd.
Het enige wat nu nog moet gebeuren zijn de wanden in t toilet die nogmaals gestuct moeten worden, het gisteren gelegde plafond en volgende week poging nr.2 om de pot vast te zetten en dan is t fertig, klaar, af!!
En t is een plaatje, vind ik zelf. Kijk maar
En vrijdag kan dit toiletje weer in gebruik genomen worden. Me happy as Larry

Fijne avond