ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 16 augustus 2015

WERK IN UITVOERING

Goeiemorgen- middag of avond.

Afgelopen dagen weer druk met de kwast in de weer geweest.
Oa bij de buurtjes.

Nadat ik het afdak, waar fietsen en tuinzooi staan, liggen en rondzwerven, had beklodderd, vonden de buurtjes dat toch wel heel mooi en zouden hun stukje ook wel zo willen. Ik met mn grote kwekje zou dat dan wel doen. De buurvrouw zou de coniferenhaag kortwieken.
Ik bleef het maar voor me uitstellen en regelmatig dat ik ze liet weten het niet vergeten te zijn maar het kwam er steeds niet van. Of het weer, of de omstandigheden of rondweg, geen zin.

Afgelopen donderdag vond ik het tijd worden om mn ' schuld' in te lossen want ik kreeg onderhand een schuldgevoel als ik iets anders deed dan met die kwast in de rondte te zwiepen.

Alle benodigdheden over het hekje  hangend  weggezet om er vervolgens soepeltjes over het hekje hene te klauteren. Waar mn turnverleden al niet goed voor is.

Er stond een stuk boomstam waar ik op kon stappen toen ik eenmaal mn benen over het hekwerk had geslingerd en het werk  marteling  kon beginnen.
Schuren en nog eens schuren want het houtwerk is niet meer in nieuwstaat kan ik jullie melden.
Na het schuren afgenomen met een doordrenkte lap, ff laten drogen en hup met die kwast en roller eroverheen.
Dacht dat doe ik ff maar dat viel best wel tegen. Maar goed dat ik niet had opgelet bij de weersvoorspelling want dan had ik nog eens achter mn oor gekrabbeld want het was al vroeg werm eey en zoals jullie weten is dat niet mn ding.

Om 11 uur ging mn alarm af want die had ik ingesteld om de dochter te wekken, want die moest 's middags weer gaan werken.

Aan weerskanten van het hek een laddertje gezet en na het wekken van het wicht weer vlug terug om verder te kwasten bij de buren. Eindelijk was t af en kon ik weer terug mn eigen gaard in om verder te gaan met diezelfde kwast en roller en los te gaan op de poort onder het afdak. Die had ik  ook  nog steeds niet geverfd. Ook die staat nu te wachten op een lakje.

Buurtjes helemaal happy en waren zeer tevree. Ikzelf minder want echt mooi was t niet geworden. Oke het is maar grondverf en alles is gedekt maar toch. De verf was stroperig maar tegelijkertijd knoeide ik dat t een lieve lust was.


Poort in de grondverf en omdat er nog verf aan mn kwast kleefde heb ik meteen de gekregen mangelbak  (een paar weken geleden, samen met die versaillevaas) maar meteen ontgroend en de rest van t hout lichtjes bewapperd.
Deze staat nog even te wachten op zn eindbestemming. Nog geen idee wat ik er mee wil doen en als jullie een suggestie hebben hou ik me gaarne aanbevolen :))

Afgelopen vrijdag jeukten mn vingers enorm om dus die vaas te verven en tevens een redelijk groot blik. Dat blik mocht je laatst gratis ende voor niks meenemen bij de @ppie. Was bedoeld voor waspoeder, met oude reclamefoto's van O.m.o.
Die naast de vaas op kranten gezet, mn potje Annie Sloan uit de kast geplukt, geroerd en kwanselen maar.
De vaas is super opgeknapt.....even ter herinnering, zo zag de vaas er eerst uit.
 En zo is ie nu


Van het blik ben ik een voorfoto vergeten te maken maar denk dat jullie er wel een idee bij hebben.

Nadat die 2 stonden te drogen bleef de drang om te klodderen en ik had een paar weken geleden al een busje verf gekocht van le noir&blanc, in de kleur ivory sandwhite, voor de voordeur, de knalrode voordeur


Kan niet missen he....
De man van de week even gevraagd of hij t nog wist en dat deed hij. Rood is zo niet mn kleur, mits op de nagels of lippen.

Inmiddels zitten er 2 laagjes op, is de verf op en maar de deur nog niet klaar...

laag 1
laagje 2

Komt al in de richting maar nog lang niet helemaal  helaas

Vanmiddag nog even op pad voor een nieuw blikje maar miss kwast ik er grondverf overheen. Is ook mat en dekt miss wel in ene keer.

Heb nog een hoop dingen die ik wil gaan doen en ipv dat het lijstje korter wordt, komt er steeds weer wat bij....herkenbaar?

Nou ik ga van de zondag genieten en wens jullie ook een fijne dag

Liefs Brigitte