ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 25 mei 2015

NIEUWS VAN/ UIT HET TUINFRONT

Een paar weken geleden deed ik bij toeval een ontdekking dat er net buiten t hekwerk tussen het water en onze tuin, een eend zat te broeden. De eigenlijke ontdekkers waren die pluizenbollen natuurlijk want die zaten gezamenlijk met zn 4tjes nog net niet met servet en bestek klaar maar het scheelde niet veel. De blonde eend, Blondie vanaf dat moment, zat op een houten biels en ik vond t verstandiger dat die dame even mn terrein ging verlaten waar ze dus ook grif gevolg aan gaf. Ze bleef wel in de buurt. Uit mn ooghoek zag ik iets en na wat in verschillende bochten wringen van mn ledematen zag ik dus een groot komvormig nest met groenige eieren erin. Meteen mn fluitconcert gegeven waar 3 van de 4 grobbebollen gehoor aan gaven en in een drafje naar de achterdeur renden. De 4de, Jay, is voor dat geloei ongevoelig en die moet ik altijd handmatig uit de gaard verwijderen want hij vind het zo geweldig leuk in die jungle.

Had de poeskes al meteen vertelt dat ze die tuin voorlopig niet meer van buiten zouden zien want dat was nu verboden terrein voor ze.....
Waren ze het dus volstrekt en volmondig niet mee eens want zodra ik maar 1 stap RICHTING die trap maakte....uitkijken geblazen.

Maar ik nam ze de volgende dag toch weer mee en Blondie verroerde geen veer en de katten hadden haar dus ook niet meer in de smiezen....tot afgelopen vrijdag.
Bailey had haar dus toch gezien/ geroken en ging erheen en voor ik erbij was zat hij al tegen haar te meppen met zn voorpoot en te blazen, zonder haar te raken hoor, mits hij blaast met consumptie, dan wordt t een ander verhaal. Blondie was ook niet voor de poes want die beet goed van zich af en Bailey liet zich dus heel makkelijk afleiden en kwam al mekkerend naar me toe. Als ik hem kon verstaan was het waarschijnlijk om te zeggen dat die vreemde kat lelijk tegen hem deed.

Maar vanmiddag, was net terug uit het Brabantse land de zoon ophalen, toen ik meende iets te horen en de dame stond in haar nest....en ja hoor daar piepte 2 ieniminie koppies onder die verenvracht. Na even naar binnen te zijn gegaan om een bak koffie te halen zat moeders inmiddels in het water en de jeugd piepte angstig want daar stond ineens wel een heul grote eend dichtbij.....MMMMMMAAAAAAM

Na gezamenlijk met zn zessen richting t water te zijn gefriemeld zijn ze het water in gesprongen, onder wakend oog van moeders. Er was 1 meerkoet zo nieuwsgierig om te komen spieken maar Blondie joeg hem/haar met ferme bek weg, opzouten!!

Na nog een paar foto's te hebben genomen van moeder en kiddo's ben ik meteen aan deze post begonnen :))

Zo maar weer eens buiten kijken of ze weer thuis zijn en ze alle 6 nog aanwezig zijn, want dat weet je natuurlijk maar nooit.....

Fijne dag verder en een goeie week

liefs Brigitte