ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 9 maart 2015

VERJAARDAGEN

Druk weekend gehad maar het was een supergezellig weekend.
Vrijdagavond visite en zaterdagmiddag/avond ook.
Zaterdagmiddag kwamen 2 ooms en 2 tantes van de man voor zowel de verjaardag van de zoon als voor de verjaardag van de man, die dinsdag verjaart.

Zijn we weer even oud en ben ik weer even een klein half jaar van het geklier af dat ik een jaar ouder ben dan hij.....

Maar nadat iedereen elkaar begroet had, de cadeaus uitgepakt en bewonderd, de koffie,thee en vlaai op tafel waren gedeponeerd kwamen de pluizebollekes de visite begroeten.
En oh wat een donderstralen, want ze halen precies diegene eruit waarvan ze weten/voelen/ruiken dat ze bang zijn.

En jahoor, daar ging de sirene af van de oudste tante van de man, luchtalarm was er niks bij.
Eerst werd er flink om gelachen maar later bleek t toch wel heel serieus. Djazz was absoluut niet onder de indruk van die decibellen en bleef lekker bij tante R op schoot liggen.

De man heeft toch maar snel die grobbebol van tante R' s schoot geplukt en de rust keerde weder. Niet zonder dat tante R haar radars en voelsprieten hoog hield en de beestenbende met argusogen bekeek.
Af en toe dreigde t alarm af te gaan maar bleek vals alarm. Dat haar man af en toe een voorbijgaand pluizig projectiel een zetje richting de tante gaf werd niet door haar gezien. Op een gegeven moment dacht ze de oplossing te hebben door in kleermakerszit te gaan zitten maar dat is juist de ideale plek waar ze zich in nestelen. Het arme mens heeft aardig wat opvliegers gehad die middag/avond:))

Deze jongeman had zich heerlijk genesteld achter de andere tante :))De zoon en ik hadden deze keer de indische rijsttafel gefabriekt waar goed van werd gegeten en iedereen hield het ook binnen, niet onbelangrijk.
Na een hoop geklets en gelach kwam ook aan deze gezelligheid een eind en kon ik na wat  hele berg  vaatwerk eindelijk op stoel ploffen want ik was kapoet.

Rond een uur of 12 mn nestje opgezocht en was dan ook in no-time in dromenland. De volgende dag moest de dochter werken en ik had haar beloofd weg te brengen tegen half 12. Hoorde dat de zoon ook al boven water was en de schat heeft haar weggebracht. 's Middags lekker de tuin in om wat snoei-en knoeiwerk te verrichten. WAT EEN WEERTJE HE, HEERLIJK!!
Voor- en najaar zijn mijn jaargetijden.

Terwijl ik aan de waterkant nog wat zooi aan t plukken was kwam er gezellig een zwaan naar me toe die me zachtjes goeiedag toeblies. Zei al tegen de knaap, mijn tuin he, waarop hij nogmaals blazend antwoordde en vervolgens weg zwom

Vanmorgen hadden de geitenbreiers ook een verrassing voor me waar ik frontaal in stapte ....dacht dat het een haarbal was maar nee het was een dropping *barf*
'Gelukkig' had ik mn uggies aan waar dus een print onder de zool zit, kon goed lezen wat eronder stond
Na wat  hoop  gepulk was dat schoeisel ook weer schoon maar wat een ruft daar vandaan komt zeg, goeiemorgenspreeuw

Straks, na de boodschappen, mijn kloffie weer aan en weer verder in den gaard want er is nog een hoop te doen. Wel wat dikker aankleden dan gisteren maar dat mag de pret niet drukken. Eerst nog ff het huishouden doen en de wasmachine aanzetten want de verzameling is weder enorm.

Nou ik ga maar eens een eind breien aan dit epistel maar niet voordat ik jullie een fijne week wens

Liefs Brigitte