ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

woensdag 9 december 2015

KERSTIGE STUFF


Het is alweer december, tijd om wat kerstsfeer in het huis te gooien.
Op het smoelwerkboek waren er al earlybirds die eind oktober hun trots al hadden staan. Moet eenieder dan ook zelf weten maar laten we eerlijk zijn, of iig ikke zelf, hoe leuk ik het ook vind om die boom weer uit die boodschappentassen van de Dirk te plukken, zo leuk vind ik het ook weer om diezelfde boodschappentassen te vullen met diezelfde zooi. En het gaat altijd sneller dan andersom en ook een sport om niks te vergeten.
Vorige week ons echte nepgeval dus in elkander gemikt, op alfabet en ruien dat die boom kan!! Doet niet onder voor een echte.

Ieder jaar probeer ik de verlichting er goed in te mikken en dit jaar vind ik het   zoalsaltijd   goed gelukt. Vooral aan 1 kant.

Dit deed mn vader vroeger altijd en ik mocht dan de ballen erin gooien.
Ook hadden mn ouders een kerstgrot met een hangend engeltje bij de ingang. En uiteraard alle bijbehorende beeldjes zoals oa een kameel, os en schaapjes. Die beestjes legde ik voor het naar bed gaan omver, de rest waarschijnlijk ook, want die moesten dan ook, net als ik, gaan slapen. Kun je je dat nog herinneren Labrocasha?

Maar iig, de boom staat!
Ballen en aanverwanten hangen er ook in en ook ieder jaar neem ik me voor om niet alles neer te zetten, hangen of wat dan ook.
Zo krijgen een aantal dingen nog een lik van t 1 of ander maar ff kijken wanneer. Was een weekje aan het blaffen en snotteren met bijbehorende not feeling so wunderfull.

Vorige week donderdag zou ik weer een dagje meegaan met de man maar dat heb ik maar niet gedaan. Het aantal geproduceerde decibellen  per minuut zou zomaar Pieterburen op de stoep kunnen toveren op zoek naar de zeehond.
Thuis kon ik doen en laten wat ik wilde  weinig  en vooral onder een deken op de bank kruipen stond met stip op nummer 1.

Maar hier een paar shotjes van de kerstdeco


Toren van Pisa vanuit de keuken. De nok is afgebroken en staat inmiddels weer recht hoor. 1 van de takken er strak om heen geflaneerd. Das dan weer het voordeel van een neppert.


 En gezien vanuit de woonkamer

Ook had ik het sublieme idee om mn krans op te hangen via een ongebruikt lichtpunt in de woonkamer. Maar na het indraaien van een haak en een beetje aan die haak getrokken te hebben werd het een no-goHet weegt allemaal niet zoveel maar denk genoeg om voor de kerst al naar beneden te zeilen dus heeft het een andere plek gekregen.


Lampje hier en een ballenrokje daar komt het uiteindelijk allemaal weer dik voor elkaar.

Deze post stond al een week klaar om op het WWW(wereldwijdeweb) gegooid te worden maar heb dus al een week mn laptop niet aangeraakt. Ken je zo eens hebben. Geen afkickverschijnselen gehad. En loop volgens mij ook giga achter qua posts van jullie. Daar nu maar eens mee beginnen, je kunt je dag erger beginnen toch? Bedoel, je wekker zou om 5 uur af kunnen gaan....oh wacht, dat was hier het geval. Zo niet mn ding, om midden in de nacht uit bed te kruipen en vooral niet om te draaien en er weer in t kruipen.
De dochter moest om half 7 met de metro naar haar stage-adres en ik was haar back-up, just in case ze niet wakker zou kunnen blijven/ worden.
Mijn dagje mee-met-de- man is ook een weekje opgeschort en daar ben ik dan dus ook niet zo rouwig om vandaag.

Weer wat fris en fruitiger na een ultra verkwikkende powernap, van een uurtje op de bank met een aantal fluffy poezelige haarballen die heerlijk warm tegen/over me heen lagen gedrapeerd.
Nou ik ga er maar weer eens een eind aan breien en de man zo uitzwaaien en kijken wat ik vandaag zou kunnen gaan doen. Dagje poetsen of een dagje bankhangen achter de laptop, hmm, tough choice. Anyway, ik wens jullie een hele fijne dag

Liefs BRIGITTE