ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 19 april 2014

UPDATE JACKET AND STUFF

KENNEN JULLIE DEZE NOG NOG nog...
Nee hij is  lang  niet klaar, zit wel schot in hoor maar ik heb dit ding al eerder gemaakt  vorige eeuw  en dan is het weer ff  heuuul diep  graaien in die grijze massa hoe zat dit en hoe zat dat ook alweer maar komt goed

Zo heb ik 2 lockmachines in mn bezit, een 4-draads en een semi-industrieel geval en dat ding is een racemonster. Zijn er misschien die niet weten  wat voor machine het is?
Die hier boven is een 4-draadslocker en de onderste die semi-industriele

Dit zijn trouwens plaatjes van het net. Die bovenste lijkt op die van mij is hem net niet. De onderste lijkt dezelfde. LOEIZWAAR ding maar locked licht en soepel.
Maar vergeet te zeggen wat zo'n ding doet, nl afwerken, naait, zigzagt  soortvan  en snijdt de stof recht af. Die 4-draads vind ik ideaal voor shirts, truien en aanverwanten. Het kost meer tijd om t op stof te leggen, knippen en spelden want na al dit is t ritsratsroets en de spelden er op tijd uitplukken want dat vinden de messen niet zo geweldig als die nog in t stof zitten en die spelden trouwens ook niet. Onthoofde kopspeldjes werkt echt niet.

De laatste x dat ik dat semi-geval gebruikte viel me op dat er dingen op de grond vielen....hmmm raar, waar komt dat vandaan. Zag er ook niet bekend uit. Ik ging weer verder maar t apparaat had er ook niet veel zin meer in leek t. Ik kon gas geven en flink maar de stof kwam geen milimeter vooruit.....hmmmm.....ships....de transportriem, v-snaar, give it a name, die was naar de filistijnen en dat was hetgeen wat dus op de grond lag/viel/sprong. Dan heb ik eigenlijk al geen zin meer zeg maar.
In die week naar de markt met t overblijfsel maar helaas verkochten ze dat niet.

Afgelopen dinsdag met de metro naar Blaak want daar vlakbij de markt bevind zich een naaimachine winkel die die dingen verkopen  heb gegoogled.
Met de bedoeling om t type-nr ed op te zoeken zat ik dus binnen een mum van tijd ZONDER nr en alleen de merknaam in de metro  hendig  maar, ach, hoe moeilijk kan t zijn toch?
Nou ik kwam thuis met alles wat op mn lijstje stond, juist, behalve met die riem, snaar
Enig idee hoeveel maten er zijn? Nee ik ook niet, nu wel...
Onderweg terug in de metro kreeg ik een Willy Wortel idee....ik had nog een postelastiek, niet al te lang. Het proberen waard toch?
Nou het werkt als een JEE!!
Vandaag lag er weer zo'n stiek op t aanrecht dus ik heb een reserve  geen idee hoe ik aan die stiekskes kom
Zo en dan nu die update....als die vingers van mij beginnen te typen gaan ze van de hak op de tak, gelukkig heb ik dat niet als ik aan t kletsen ben :P

Komt ie...

 Ondanks dat ik 1 van de bergingen om heb getoverd tot van-alles-en-nog-wat-ruimte zit ik dus in de keuken met mn zooi :))


stiek van dichtbij
Hierboven is trouwens voering


Vlieseline om delen te verstevigen. Zo'n leuk karwei  NOT.
Dat spul had ik al heeeeul lang geleden gekocht  vorige eeuw  en gelukkig had ik meer van die  overjarige  lapkes want die theedoek die ik gebruikt heb ligt inmiddels ook in de container. 1 zo'n lap van dat spul was dus verduurd. Dacht eerst dat ik de verkeerde kant op de stof had gelegd maar nope!!
Heel toevallig, had ik 2 exmplaren geknipt maar maakte niet uit welke kant ik gebruikte, het plakte overal behalve op t stof  grrrrr

Voor zover de update....WORDT VERVOLGD

Vanavond heb ik een verjaardag dichtbij het oude adres....miss rij ik nog even langs ons oude kippehokkie...miss ook niet.
Denk dat ik morgen weer verder ga met t jaske.....zodra het  klaar is zijn jullie de eerste die hem te zien krijgen oke :))

Voor nu wens ik jullie nog fijne verdere zaterdag en tot de volgende post

Liefs Brigitte