ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 5 februari 2017

KLUSSERDEKLUS

Zo daar is IK weer eens een keertje :))
Druk met dingen doen en dus gene tijd gehad om dat in een post te persen. Ga ik nu doen. Zijn jullie er klaar voor?

Weer t 1 en ander uitgevreten, ja, het blijft bolderen in die hersenpan van me.
Zoals de opdekdeuren een jaren 30 look geven. Had al een paar sierlatten in huis om alvast 1 deur uit te proberen. Die deuren kregen na gepimpt te zijn ook nog een lik grondverf. Kon er alleen maar op vooruitgaan.

Het menu bestond uit:
' patroontje ' gegoegeld van een jaren 30-deur  - check
berekend hoe breed en lang enzo -check
verstekbak plus zaag opgesnord, timmermanspotlood uit t vet gehaald en met mn patroontekenliniaal in de aanslag in uitvoering gebracht.- check
Met een hoop tijd  en mega geduld  is het gelukt. Toen die latjes zagen, een hels karwei. De zaag en ik lagen elkander niet zo maar hey, waar een Zjiet is is een weg of waar een wil is is een Zjiet. Zoiets.
Het plakken was t leukste, snelste en makkelijkste van het geheel en t resultaat mag er zijn, if ai seej so maiselluf

niet echt te zien maar hier staat het patroon al op de deur gepriegeld
deel 2
deel 3
nogmaals deel3 maar dan in de keuken en in de grondverf
Leutig eey. In het voorjaar komt er nog hoogglans jasje op de deuren voor de chique look.

de deurklink meteen een ' porceleine' look gegeven
  Wat er nog meer gebeurt, veranderd, gedaan is?
De vorige bewoners hadden t 1 en ander achtergelaten zoals een volledige eethoek. De stoelen hiervan staan en liggen inmiddels in de tuin, de frames staan en t riet ligt in stukjes verdeelt

Die tafel is uitschuifbaar en dat leek me super om die in de keuken te hebben voor als we eters hebben en iedereen dan niet half bij elkander op schoot hoeft te liggen. Dus de tafel medio september uit de schuur geplukt, schuur weer ingeruimd en toen ook maar meteen de kwetsbare spullen de schuur in gemikt. Zo, klus geklaard.

De bedoeling was de tafel te schuren en eventueel te behandelen met azijn/schuurspons brouwsel...daar ging t mis want de lak ging er op sommige plekken goed af en op t merendeel dus absoluut niet. Begaf t schuurmesjientje het ook nog eens.
Dus alvast maar in de grondverf gekwast tot er zich nieuwe ideeen zouden voordoen. De zoon gevraagd ff mee te sjouwen en die tafel in de keuken te planten. Verheugde me giga op volgende dag, om de keuken maar  weer  eens te veranderen. Lag haast te stuiteren die nacht van de ideeen.

De werkelijkheid was dan toch anders.
Aangezien ik de tafel die al in de keuken staat nog steeds erg leuk vind, zou die bij de vide komen te staan en het bekwaste exemplaar op diens plek. Manmanman, het zag er niet uit!!
Stoelendans dus maar dan met tafels. Dit was op zich een wat rustiger zicht.
Door de lekkage en alles moest de tafel blijven staan waar hij stond en was t een ideale plek om er spullen uit t toilet en halletje op,- onder en naast te mikken en kon de tafel gene kant meer op.
Nu heb ik hem zwart te gekwast, het blad, en misschien kwast ik hem nog sleets zoals de meidenkast in de woonkamer. De poten zijn wat lichter.


Zoals jullie lezen heb ik niet bepaald stil gezeten en heb ik tijdens de vorstperiode ook nog eens 4 dagen in den gaarde doorgebracht en na 21 puinzakken gevuld te hebben met bladeren en snoeisel en zooi, is de tuin nu winterklaar. Ja lach maar maar komende week wordt t volgens de weersberichten weer winter hahaha dus ben ik net op tijd *vette knipoog*

Zo, vind het weer even genoeg voor deze keer.
Dochterlief komt vanavond met vriendlief eten dus de man en ik hebben weer een goeie taakverdeling, ik boodschap en hij brouwt er wat van. Iedereen happy, ik iig :))

Fijne zondag en tot de volgende keer maar weer

Liefs Brigitte