ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 1 juli 2018

LUXAFLEX

Toen wij hier kwamen wonen, bijna 6 jaar geleden, hing er een luxaflex met een onbestemd kleurtje, soort van wannabe houtlook...juist


 Niet echt  echt niet  mn ding. Mocht voorlopig blijven hangen tot ik wat anders had.
Tot ik n keer t geniale idee kreeg om dat gevaarte te verven. Super idee toch?  Ja vond ik ook, toen, voor even.
Onder het mom, doet ik wel even.
Geloof dat dat ' projectje' in totaal een maand of 3 geduurd heeft voor t klaar was. En om nu te zeggen dat hij helemaal wit was? Neuh, beetje zalmachtig wit. Maar hij werd steeds zalmiger.


Als ik t beu was hing ik het vouwgordijn en als ik dat weer beu was toverde ik die luxaflex weer tevoorschijn, pies of keek, verandering van spijs doet eten, we zijn tenslotte in de keuken.

Tot ik afgelopen winter een filmpje op het feesthoekje voorbij zag fladderen wat mn aandacht trok. Van een luxaflex een vouwgordijn maken. Aangezien ik een zwak heb voor vouwgordijnen, het filmpje meteen opgeslagen zodat ik er op n later tijdstip op mn gemak naar kon kijken.

Wat je er voor nodig had was een lap stof, luxaflex, houten wasknijpers, strijkijzer, schaar, modpodge en een  oneindig flinke   dosis geduld. Ohja en plek en een ietwat lenig gestel om in een krek-aan ruimte je derriere te kunnen verplaatsen. Tel daar een droogtijd van een uur of 4 als ik me niet vergis, dus ook een pluizebolloze ruimte. Had ik al gezegd geduld? Stel je voor dat ik dat zou vergeten.

Bij ons aller Ac.tion een grijzig gordijn gekocht. De modpodge werd gevonden in ohoh Dehaag, toen ik een dagje bij de dochter en onze bundle of joy vertoefde.

Na het filmpje 10  000  x bekeken te hebben, vol goede moed begonnen, werd snel frisse tegenzin . Alle meubels tot in de uiterste hoeken van de keuken gedrukt want ik had plek nodig, veul plek!!

Eerst moesten er een hoop lamellen uit de luxaflex verwijderd worden.
Vervolgens het stof op de grond, luxaflex erop leggen en op maat knippen. Het zag er op t filmpje allemaal simpel uit, wat zeg ik, alles zag er simpel uit op dat filmpje.Toen dat eenmaal gebeurt was, racen met het strijkboutje om een omslag van 2 cm te verkrijgen. Laat ik zo zeggen, dat was nog t simpelste.


De lap na deze huislijke vlijt wederom flux op de grond, luxaflex er netjes opgekwakt, de lamellen goed verdeelt en toen begon de fun pas.
Vuilakken met lijm. Eerst de onder-en bovenkant en alles vastzetten met houten wasknijpers!!
En toen dus al die zijkanten van de lamellen voorzien van een kwak lijm, op t stof vastpinnen met een wasknijpert erop. Na de boven-en onderkant volledig te hebben voorzien van die houten dingen, waar ik al spoedig doorheen was  mee klaar  en kwamen de plastieken aan de beurt. Ik geloof dat ik een uurtje of 4 a 5 zoet mee ben geweest .


Na uren geduldig wachten, de knijpers er n half uur eerder vanaf gehaald  tikje ongeduldig?  en meteen opgehangen. Oeps, de lamellen hadden dus ook een lik lijm nodig * potverdrie maar dan toch lichtelijk de ietwat ongekuiste versie*
Dat heb ik de volgende dag geregeld maar dit keer op onze slaapkamer. Daar was net zoveel plek. Alle lamellen geplakt, tafelkleed erover gelegd en van alles en nog wat er bovenop gezet zodat t ook echt zou plakken. Dat heeft ook weer een aantal uur staan sudderen. En eindelijk was t klaar en verdeurie, t zag er nog leutig uit ook maar doe t dus NOOOOOOOIT meer :)) Overal vandaan gescharreld maar dan heb je ook wat.
Het eindresultaat was waar ik voor ging. Geen ene spijt van  achteraf  en ben er blij  als een ei  meeZo dat was het weer voor vandaag en wens jullie een leuke zondagavond en een fijne week. Ik weet dat ik veel binnen te vinden zal zijn hahaha

liefs Brigitte