ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 20 juni 2015

DE BALLEN

Van de week kreeg ik het weer op mn heupen nadat ik een paar dagen 'ATV' had gehouden op het hoognodige na dan, niet dat jullie denken dat ik alleen maar in mn neus heb lopen peuren....
Tel daar het op tijd opstaan  middenindenacht  bij op en je hebt een recept voor moeheid  luiheid
Voor velen is het uitslapen maar half 7 en ik zullen nooit dikke vrienden worden.

Woensdag begon het te borrelen, ik wilde die XL kralenketting die op mn  heulelage  todo-lijst stond,  ook maken zoals  Monica .
De klei opgesnord, half pakje, weegschaal erbij, emmer koffie en aan de slag. Het aparte vond ik toch wel dat de ene bal niet de andere was en de 1 zich dus makkelijker tot bal liet kneden dan de andere.
Ze liggen nog steeds te drogen en ik kan niet wachten tot ik de verf erop kan gooien en het touw er doorheen kan jassen :))


Ook geduld en ik zullen nooit dikke vrienden worden.

Over verf gesproken......in de keuken stoorde ik me aan een stuk muur waar mn plank hangt. Een grote witte massa met nog wat overblijfselen van stift van de vorige bewoners.


De plank had ik al eens voorzien van een grijzig kleurtje maar hij bleef daar zo loos hangen en dan heb ik het nog niet eens over de botergele verwarming, JUK! In het echt een stuk geligerDonderdag mn knutsel/verfbox erbij gehaald en er was nog een hoop verf, alleen verdeeld over een aantal blikken ....Hetty de heks was er niks bij en heb staan mengen en roeren tot de gewenste kleur  hoeveelheid
Eerst een blok op de muur gestift met potlood, om die  plank hene, plank verwijderd en een kwastje gepakt en de randen alvast bekwasd en bekleurd om vervolgens met een lakrollertje! aan de slag te gaan. Ja met een lakroller ipv een blokkwast. Daar zou meer verf in gaan zitten dan op de muur en ik had wel veel verf maar ook weer niet zoveel.
Ik moet zeggen dat ik het jammer vind dat ik niet ook een lakroller gebruikt heb in de woonkamer want echt, het ging van een leien dakje met dat ding en was in notime klaar....

Kijkende naar de muur en vervolgens naar de verwarming en weer terug en ben vervolgens met die warmteplaat aan de gang gegaan.
Eerst natuurlijk met ammoniak erop en vervolgens met de de kwast.
Hele verbetering, maarrrrrr....
Het blok was schevig aan 1 kant.


De man was niet van tevoren verwittigd en eigenlijk vond ik het blok ook nog eens te smal....
De man zag het bij thuiskomst ook dat zn knutselsmurf enigszins een scheetje beef was gegaan...in het echt was het duidelijker dan op de foto...

En ging ik vrijdagochtend in de herhaling, gewapend met grote ladder, meetlat, potlood EN waterpas het blok verbreed om vervolgens weer met het kleine kwastje binnen de lijntjes te gaan kleuren.
De verwarming kreeg ook nog een laag en omdat de binnenkant bijna niet  helemaal niet te beklodderen valt ben ik de schuur in gedoken en kwam een plankje tegen die ook een verfjasje kreeg en nu de boel voor het blote oog verbergt.


Voordeel, ook daar past weer t 1 en ander opAangezien de kwast nog nattig was van de verf en het blik nog niet leeg was en Zjiet Zjiet is, ben ik de woonkamer in gegaan om nog wat rond klodderen en te kwasten. Zo moesten de geluidsboxen eraan geloven, een stoel, krukje en nog wat klein spul....
Ja, verf + kwast, dat zijn wel mijn vrienden en ik heb een nieuwe vriend, nl de weegschaal. 10 kilo minder, schoon aan de haak .

Vanavond naar verjaardag van middelste kleine  smurf  zus en komende week voorbereidingen voor de verjaardag van de dochter, 19 zomers alweer *slik*

Voor nu wens ik eenieder een goed weekend

Liefs Brigitte