ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 25 augustus 2014

LISSABON AND BACK AGAIN

En we zijn weer terug op Nederlandse bodem na een klein weekje Lissabon, maar wel een  superfantastischgeweldig weekje!! Hier boven een kleine impressie.... *zucht*

Heerlijk weer, lekker eten en geweldig gezelschap...wat wil een mens nog meer.
Alhoewel de temperatuur daar iets lager hadden mogen zetten.. Nu scheelt de luchtvochtigheid aldaar flink vergeleken met hier....en zoals ik hoorde niet alleen de luchtvochtigheid maar ook t vocht, wind en onweer :))
Dat hebben we daar geen van allen gehad, alhoewel er gelukkig wel een windje stond.
2 dagen op tour geweest met een organisatie die je in een busje rondrijden, prive of met een hele kudde. Wij hadden gekozen voor een solo-tour met alleen de gezinsleden van mijn roedel :))
Wel zo gezellig.
De organisatie ' we hate toerism'tours, echt een aanrader voor eenieder die het Portugalse Lissabon opzoekt. Je betaalt wel wat maar dan heb je ook wat. Plekken waarvan je het bestaan miss wel nooit ontdekt, de lekkerste broodjes bifana, de sappigste drankjes, de originele pasteitjes van Belem, teveel om op te noemen.
Ook zijn we in Sintra in een portwinkel geweest waar Johnny Depp een flesje heeft gekocht, tijdens opnames van een film, van een niet al te l*llig prijsje, nl 10.000 euries...goedkoper had je ze ook....pfff...moet wel heel erg lekker zijn voor zo' n bedrag.
Die jongens rijden je rond en laten je dus niet de geijkte dingen zien maar juist de niet standaard dingen en een beetje op een rebelse manier maar superleuk! Ze staan ook op YouTube....staan filmpjes op waar je plat van gaat, vol humor en dus de moeite waard.

Ze mogen illegaal parkeren....zeggen ze....alleen gebeurde t in Sintra dat de politie aldaar heel erg van schrijven hield en na een discussie van een uur, de tijd die wij doorbrachten met t klauteren en klimmen en zoeken naar een grot, een grote waterput en een waterval(letje) en een schat in een erg romantische tuin daterende van eind 19de eeuw aangelegd voor de koning uit die tijd, maar t mocht niet baten en de chauffeur was een prent rijker.

De eerste dagen heb ik rondgehuppeld met een kruk, op aanraden van de fysiomevrouw, maar na 2 dagen mocht die kruk in de kamer blijven wat mij betrof want op die steile straatjes was t handiger om zonder rond te strompelen. De 4de en 5de dag liep ik zowaar weer normaal en ook op een enigszins normaal tempo....voor die temperatuur dan he....dat vond ik :)))

Maar aan alle goede dingen komt een eind en dus ook aan die geweldige tijd in Portugal....mis het enorm maar ben ook blij dat we weer veilig en wel thuis zijn. De temperatuur is toch ff wennen ondanks dat t daar  te   warm was. 'S avonds rond 10 uur nog 19 graden en geloof dat we dat hier overdag nog niet eens redden. Heb wel wat zon doorgestuurd maar die is ergens blijven hangen denk ik

Nou mensen ik ga ff een vest opzoeken en met mn grobbebollekes kroelen want die heb ik enorm gemist  en wens jullie een fijne avond

Liefs Brigitt