ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 18 april 2015

BESCHUIT MET MUISJES

Niet bij onszelf hoor   pfff  maar in mn gaard, om precies te zijn, gelegen AAN mijne gaarde.

Woensdagochtend wilde ik kijken in hoeverre het hekwerk nog heel was, wil onze poeskes de gelegenheid geven om in de tuin te huppelen maar dan moet die wel geheel afgesloten zijn zodat ze IN de tuin blijven. Ik opende de poort, wat enigszins lastig ging door t gras aan de andere kant van de poort. Poort een beetje opgetild en een stuk opengezet en gras gaan plukken. Het was een compleet matje die ik zo van de stoep kon rollen dus pies of cake.
Ineens zie ik het echtpaar Barbarie in de speeltuin....slik....ze komen gezellig op me af gewaggeld en toen mevrouw Barbarie op een meter afstand van me was ben ik de tuin maar weer ingegaan  gevlucht  en haar vanachter de poort toegesproken....ooit worden we bff's, weet t zeker ....diezelfde mevrouw is me al eerder achterna gekomen in mn eigen tuin en ook al is me verteld dat je haar kunt aaien wacht ik daar toch nog ff mee als jullie het niet erg vinden :))Het is hier aan t water dus een hoop gespartel en geflapper, vooral van meneer zwaan. Ook 's nachts is zijn geklapper regelmatig te horen.
Mevrouw zwaan zit inmiddels vastgeroest op haar nest nabij het winkelcentrum maar meneer zwemt hier aardig wat baantjes op en neder en slaat geregeld zijn vleugels uit de macho

De meerkoeten zijn van de week naar hun eigen nest gezwommen met hun kroost, in totaal 4 stukskes, achter zich aan en de futen waren ook weer rondjes aan t tollen om te zorgen dat het geen verwende jongen worden en ze  blijven watertrappelen om sterke pootjes te krijgen. Wat is het voorjaar toch mooi:))

Al een paar dagen hoorde ik gepieper maar wist niet waar vandaan.....tot afgelopen woensdag. Ik stond brood te strooien en vanaf het veldje naast onze tuin sprong moeder eend in het water, gevolgd door 5 puppies, zo schattig.


Maar niet lang erna kwamen er 3 meneren die met haar aan de gang wilden gaan, hoop gekwetter en moeders had de mannen regelmatig met haar bek rond de strot en joeg ze weer weg. Ze vluchten weg om vervolgens weer om te draaien en in vliegend vaart weer terug naar haar te zwemmen. Woest werd ik ervan, weet dat dat de natuur is maar kan daar zo slecht tegen. De kleintjes bleven piepend in het water, een beetje verscholen en heb ze in de gaten gehouden. De mannen hadden geen oog voor die pupkes.....maar 1 van de meerkoeten wel en viel die kleintjes aan!!! AAARGGGH....heb staan roepen en gillen  als een idioot . 2 gupkes duwde hij/zij onder water. Ik hield mn hart vast maar ze kwamen gelukkig elders weer boven....pfff

De eendjes hebben al zo weinig kans om volwassen te worden hier.

Van de week ook mn gereedschapskist tevoorschijn gehaald om de deur van 1 van de bergingen te fixen nadat ik een nieuw loopslot bij de G@mm@ had gekocht. Die erin zat was lam en na een paar maanden die deur gesloten te hebben met een sjaal ertussen was ik dat onderhand wel een klein beetje  veel  zat.


Vanmiddag verder gegaan in de tuin en ineens hoorde ik indianenkreten, stond de buurvrouw gewapend met een electrieke heggenschaar, op een trap in de tuin de coniferen te scheren.
Ineens zie ik dus dat die lieverd onze kant staat te schaven en ben acuut gaan helpen. Ook kregen we t over t afzetten van de tuin. Wil dit al heel lang, dat die 4 van ons los kunnen maar ook hun dotje. Nou hadden de vorige bewoners een soort van takkenmat hier in de schuur achtergelaten. Ik had die al opgezocht. Hij was net te kort. Tot ik met een toppie idee kwam om die mat te halveren. De buurvrouwkes hielden de mat vast en de buurman heeft gratis fitness gehad * grotegrijns*Vastgemaakt met ijzerdraad wat ik in mn assortiment had en vanavond eerst met 2 poeskes uitgeprobeerd. Ben zo blij dat ze nu nergens meer uit de tuin kunnen.
De coniferen zijn erg bruin zoals jullie zien.
Vorig jaar had ik, zover als ik kon, de boel met een klein snoeischaartje geknipt en daar begint t weer groen te worden, dus volgend jaar hebben we weer en groene haag hoor :))

Morgen weer verder klunzen  knutselen in de tuin, nog een hoop te doen maar t begint al ergens op te lijken en zodra ik klaar ben, kan ik denk ik weer van vooraf aan beginnen.

Fijne zondag
Liefs Brigitte