ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 8 april 2017

ZUSSENWEEKEND NR.2

Zo dan, de eerste week van april zit er ook weer op.
Zo ook het zussenweekend van vorige week.
De reis ging met midi-zusdus naar maxi-zusdus in Doitsjland.
Donderdag heen en zaterdag tegen de avond sjoon wieder nach hause.
Echt, het is voorbij gevlogen, niet normaal. Maar wat was het weer super om samen te zijn, samen te eten, te lachen, bij te beppen en te SHOPPEN!! Ja daar zijn we goed in he, Labrocasha :))
Het volgende weekend staat ook al vast, wat later in het jaar

Vrijdag was het dus shopdag, in Drenthe. Kringloop in en brocantewinkel uit.
Tot kwijlens toe soms.
Iets zien en vastgrijpen voor je er erg in hebt, is me een paar keer overkomen.
Ben ook best wel goed geslaagd if ai mee see so mai selluf.

1 kringloper viel zwaar buiten de boot, de lucht alleen al bij binnenkomst. Muffer kon bijna niet en prijzen waar je u tegen zei. In versnelde pas  sprint  er doorheen en hop naar de volgende.

Autooke van midi-zusdus was goed gevuld op de terugweg. Op de heenweg ook trouwens hahaha
3 tassen gevuld met de door joorstroelie gepunnikte woondekens. Was zo gewend inmiddels aan die exemplaren dat ik ze zaterdag alweer bijna in mn handen had om ze mee terug naar huis te nemen.

Met een redelijk bescheiden assortiment naar huis en onderweg was die grijze massa al overuren aan t draaien van het wat, hoe en waar enzo...

Maandag dus met kunst en vliegwerk door het huis om de huishoudelijke karweikes te doen en toen aan de slag met mn nieuwe spullekes.
Het eerste item was een plafond-deco, gevonden voor 50 ct. Laats had ik een lampendans gedaan en 1 lamp had een gapend gatje omdat de schroefogen aan de zijkant zaten. Bouwfoutje denk ik zo. Nu zie je er niks meer van, problemo solved


2de item waar ik mn, uhm, kunsten op botvierde was een gruttersbakje.
Ik kwam, ik zag , ik greep het bakje en spurtte naar de kassa. Zoiets.
Stond op m'n  ellenlange  todo-lijst. Die kan ik dus schrappen.
Hij was wit en vervolgens
ff je linkerwang op je schouder leggen voor het gewenste resultaat
En toen 


Het stolpje links mocht ook mee naar huis. Meteen de keukenkastjes van binnen en buiten gekuist een het aanrecht is ook weer spic en span.
De volgende dag verder met de keuken want met een aantal nieuwe dingen gooien we natuurlijk de hele mieterse boel om, zo ben ik.
Meubeldans, stik gezellig.
Aaide ik ondertussen nog een spijker in de muur


En ploegde met mn boor nog een groter gatje in den muur om m'n wildhang boven het verhuisde kacheltje te hangen.


Ook had ik nog een paar lappen stof voor een habbekrats waarvan er 1 bedoelt is voor een nieuw vouwgordijn in de keuken maar ben nog niet verder dan dat ik die uitgewassen heb.

Na een koffiepauze bij een vriendin hierzo in het complex afgelopen week ben ik bij thuiskomst meteen de tuin in gegaan, hout opgezocht, mn zaagmachine uit t vet gehaald, potlood, meetlint en winkelhaak in de hand en aan de slag. Iedereen kent t wel, een meterkast, waar je t 1 en ander op de grond kunt zetten, een pak keukenrollen op een leiding en een boodschappentas ertussen kunt vrotten. Het zat al een behoorlijke tijd te broeien en inmiddels is ie ook afgestreept van die lijst


Op ooghoogte het gewenste schoeisel uitzoeken. Ik zeg, I-DE-AAL.

En was ik ook nog eens druk in de tuin aan het zwoegen, want ja, alles groeit en bloeit zo heerlijk maar ook het onkruid. Ken je die ieniminie groene dingetjes waar een steeltje uit groeit met een net zo ieniminie wit blommeke? Ja die!! Echt he, gek wordt ik ervan.  Ik zie ze echt overal en niet alleen tussen de stenen.

Als ik t zo allemaal terug lees wordt ik al bijna moe van mezelf. Geloof me, ik heb echt geen adhd  denk ik  maar vind het gewoon leuk om te doen. Ergens over nadenken en goed overdacht uitvoeren, het geeft me een kick van blijdschap.

Zo, ik heb jullie inmiddels weer genoeg overvoerd met woord en foto en ga er weer een eind aan punniken maar niet voordat ik jullie een goed weekend heb gewenst, dus bij deze

Tot de volgende keer maar weer

Liefs Brigitte