ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

dinsdag 15 september 2015

LOGE

Vorige week weer eens flink bezig geweest want we  ik  kregen hoog bezoek uit Duitsland, van grootste kleine zusdus :))

Alles moest vastgeplakt en genageld worden want ze had op doorgestuurde foto's al t 1 en ander gespot wat mee zou gaan naar haar huis.
Zo leuk dat ze kwam!! Nee echt!!
En dan moet het huis en wat daar buiten ligt natuurlijk wel in opperbeste staat zijn.

Zo werden vrijdag nog wat raamkozijnen beklodderd, werd de keuken geheel ontruimd en gereinigd en heringedeeld en had ik vrijdag, tussen de bedrijven door, ook nog eens de niet-electrieke heggenschaar ontdekt en ben nu dus een gevaar met zowel kwast als heggenschaar.

Dit was het resultaat van een kwartiertje raggen met dat dingDe planning van zusdus was, om zaterdag rond 10 uur -half 11 hier te zijn maar dat werd rond de klok van 11, na een toeristische route, uitgelegd door truustruus en stond zusdus niet op het juiste adres.  Na  haar telefoontje ben ik naar buiten gesprint en net buiten het complex gaan staan om haar op te wachten, al zwaaiend en springend als 1 of ander koosje.
Maar goed dat ze erbij had vermeld op wat voor kleur auto ik moest letten want anders had ik waarschijnlijk de verkeerde binnengeloodst.
Toen kon eindelijk het feest beginnen.
Auto uitgeladen voor het weekend  hele  week, vlug een sanitaire stop, in vogelvlucht de boel bekeken en gewapend met emmers koffie en kwarktaart de tuin in en bijbeppen maar.
De grobbebollen werden en passant ook nog even begroet.

Na het avondeten gingen de zuskes op  stroop  tocht, gewapend met boodschappentas en snoeischaar, op zoek naar berenklauwen. Al snel kwamen we die beruchte dingen tegen, diep verstopt in meterhoge brandnetels. Dappere zusdus knipte die dingen en ik? Ik knipte de foto's, goeie verdeling toch? :))


\
ingezoemd achterkantje van zusdus

Door de snelle pas van zusdus met de korte pootjes, liepen  galoppeerden  we, al kleppende, de juiste brug naar huis dus voorbij en zag zusdus ineens rozebottels. Met piepende zolen gestopt en hup, daar ging die snoerschaar weer in de rondte.
Inmiddels met een tevreden zus en een gevulde tas op zoek naar de juiste brug want het was inmiddels al aardig donker aan het worden. Langs het water weer terug. FF spieken hoe zichtbaar onze gaard was want de gemeente C heeft vorige week dus al het riet weggehaald aan de overkant van het water.
Beetje jammer maar ook dat groeit natuurlijk allemaal weer aan he.

Maar aan zoveel gezelligheid komt helaas ook weer een einde en ging zusdus zondagavond richting huis, zo'n 300 km verderop. Mis haar verschrikkelijk.
De man zei al, je wil zeker snel die kant op. Slimme kerel die man van mij.

Nu eerst maar eens een planning maken want donderdag mag ik er weer een jaartje bijtellen. De dag ervoor ga ik naar een lieve vriendin in de oude woonplaats en zoals het t nu uitziet ben ik die dag de prive-chauffeur van de man en hoef ik niet met het openbaar vervoer, met, naar alle waarschijnlijkheid zeer verhoogde kans om niet op de plaats van bestemming uit te komen. Vandaag een verjaardag 2 x vallen vanaf mn voordeur en vanavond dienen we om half 7 op school van de dochter aanwezig te zijn. De leerlingen moeten er ook bij zijn en dit gedoetje duurt tot kwart voor 9, zegt de brief....wie shell sie ...  dus de week is al aardig gevuld met bijna alleen maar leuke dingen.
Vandaag dus wel alvast voor 2 dagen koken...
Ik wens jullie een fijne dag en tot de volgende post

Liefs Brigitte