ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

dinsdag 15 september 2015

LOGE

Vorige week weer eens flink bezig geweest want we  ik  kregen hoog bezoek uit Duitsland, van grootste kleine zusdus :))

Alles moest vastgeplakt en genageld worden want ze had op doorgestuurde foto's al t 1 en ander gespot wat mee zou gaan naar haar huis.
Zo leuk dat ze kwam!! Nee echt!!
En dan moet het huis en wat daar buiten ligt natuurlijk wel in opperbeste staat zijn.

Zo werden vrijdag nog wat raamkozijnen beklodderd, werd de keuken geheel ontruimd en gereinigd en heringedeeld en had ik vrijdag, tussen de bedrijven door, ook nog eens de niet-electrieke heggenschaar ontdekt en ben nu dus een gevaar met zowel kwast als heggenschaar.

Dit was het resultaat van een kwartiertje raggen met dat dingDe planning van zusdus was, om zaterdag rond 10 uur -half 11 hier te zijn maar dat werd rond de klok van 11, na een toeristische route, uitgelegd door truustruus en stond zusdus niet op het juiste adres.  Na  haar telefoontje ben ik naar buiten gesprint en net buiten het complex gaan staan om haar op te wachten, al zwaaiend en springend als 1 of ander koosje.
Maar goed dat ze erbij had vermeld op wat voor kleur auto ik moest letten want anders had ik waarschijnlijk de verkeerde binnengeloodst.
Toen kon eindelijk het feest beginnen.
Auto uitgeladen voor het weekend  hele  week, vlug een sanitaire stop, in vogelvlucht de boel bekeken en gewapend met emmers koffie en kwarktaart de tuin in en bijbeppen maar.
De grobbebollen werden en passant ook nog even begroet.

Na het avondeten gingen de zuskes op  stroop  tocht, gewapend met boodschappentas en snoeischaar, op zoek naar berenklauwen. Al snel kwamen we die beruchte dingen tegen, diep verstopt in meterhoge brandnetels. Dappere zusdus knipte die dingen en ik? Ik knipte de foto's, goeie verdeling toch? :))


\
ingezoemd achterkantje van zusdus

Door de snelle pas van zusdus met de korte pootjes, liepen  galoppeerden  we, al kleppende, de juiste brug naar huis dus voorbij en zag zusdus ineens rozebottels. Met piepende zolen gestopt en hup, daar ging die snoerschaar weer in de rondte.
Inmiddels met een tevreden zus en een gevulde tas op zoek naar de juiste brug want het was inmiddels al aardig donker aan het worden. Langs het water weer terug. FF spieken hoe zichtbaar onze gaard was want de gemeente C heeft vorige week dus al het riet weggehaald aan de overkant van het water.
Beetje jammer maar ook dat groeit natuurlijk allemaal weer aan he.

Maar aan zoveel gezelligheid komt helaas ook weer een einde en ging zusdus zondagavond richting huis, zo'n 300 km verderop. Mis haar verschrikkelijk.
De man zei al, je wil zeker snel die kant op. Slimme kerel die man van mij.

Nu eerst maar eens een planning maken want donderdag mag ik er weer een jaartje bijtellen. De dag ervoor ga ik naar een lieve vriendin in de oude woonplaats en zoals het t nu uitziet ben ik die dag de prive-chauffeur van de man en hoef ik niet met het openbaar vervoer, met, naar alle waarschijnlijkheid zeer verhoogde kans om niet op de plaats van bestemming uit te komen. Vandaag een verjaardag 2 x vallen vanaf mn voordeur en vanavond dienen we om half 7 op school van de dochter aanwezig te zijn. De leerlingen moeten er ook bij zijn en dit gedoetje duurt tot kwart voor 9, zegt de brief....wie shell sie ...  dus de week is al aardig gevuld met bijna alleen maar leuke dingen.
Vandaag dus wel alvast voor 2 dagen koken...
Ik wens jullie een fijne dag en tot de volgende post

Liefs Brigitte

12 opmerkingen:

Anneke zei

Jullie zijn dus aardig in de weer geweest hihi. Heb je zelf ook nog een berenklauw te pakken gekregen? Wij zijn een maand geleden op jacht naar de berenklauwen geweest, Ze staan op de meest ongelukkige plaatsen he?
Liefs Anneke

Zjietje zei

Jazeker hen ik er ook maar ben nog met iets bezig waar ze in komen te staan :))

Home and Lifestyle zei

Gezellig dat je zus overkwam, maar minder leuk dat ze zo ver bij je vandaan woont. Bij elkaar in het dorp wonend zouden jullie veel vaker lol aan elkaar kunnen hebben. Gelukkig maar dat ze ook weer niet aan de andere kant van de wereld woont.

Laatst op de fiets zag ik op afstand ook rozenbotteltakken. Ik had helaas geen snoeischaar bij me en ik had de indruk dat er een soort sloot omheen zat. Dat wordt dus ook kunst- en vliegwerk, mocht ik nog actie gaan ondernemen.

Ik wens je een hele fijne week en een hele gezellige verjaardag. Liefs, Ingrid

inro soor zei

ahahahhahhaa, heb weer gelachen hoor, moet bere gezellig zijn geweest, zo saampies met je zus, leuk! nu jij snel daar heen, wie weet wat daar allemaal niet groeit;-))) fijne week, en verjaringsdag!!
groetjes, Inge R

labrocasha zei

Hahahah,met hoog bezoek bedoel je natuurlijk:bezoek uit het hoge noorden:-) .
Nog ff over de heenreis,wie verzint er nou dan ook een rotonde in een rotonde!!!!
Het ene gratis rondje na het andere,en bij de verkeerde afslag eraf geslingerd.Begon kommer en kwel weer opnieuw en dat op de laatste 10 km nogwel.Aangekomen op ingetoetst adres geen rode loper voor koningin minima.Dus maar ff bellen,zuslief zou naar buietnkomen!Nou,toen de auto maar gedraaid en staat er iemand op afstand te hiphoppen,zuslief dus.....
Toen eindelijk bestemming bereikt!En idd in vogelvlucht door huis:alles aan de ketting,geplakt en verankerd
:-((. Kofferbak zou leeg blijven dus.
Zonnebril helaas niet mee,de kozijnen schitterden je tegemoet en dat speciaal voor mij.Of ...het was hoog en nodig.
Maar wat washet gezellig zeg en veel te kort.De wandeling duurde langer,ze kon me niet bijbenen,heeft dus nog niet vaak gegaloppeerd,anders zo de Ijssel ingebroest.
Als we die tas van Dirk toch niet hadden gehad en de flexibiliteit van mij om tussen de 1 meter hoge brandnetels een weg te banen naar de klauwen van de beer,dan bleef die tas leeg.
Het toetje waren de rozenbttels.Maar zuslief zag ook nog aan de waterkant van die mooie"sigaren" aan de waterkant.Daar heb ik me dan als niet roker maar niet aan gewaagd(ehh natte broek gehaald)). Ook mijn liesstevels gelukkig thuisgelaten.Wat je niet allemaal voor je kleine zusje overn hebt hee!
Kom zeker nog een keer weer,is voor herhaling vatbaar!!!!!!!!!!!!!! Weet nu de weggggg
Nogmaals hartelijk dank,zuslief en een fijne verjaardag gewenst.
Van je "big sister". :-)

Zjietje zei

Jij moet echt een eigen blog begonnen big sister:))))))

Thuis bij Tjits zei

Jammer dat je zus zover weg woont, maar ook wel heerlijk om dan af en toe van zo'n heerlijk en hilarisch zussenweekend te genieten samen:)
Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

lieve groetjes, Tjits

labrocasha zei

Wie weet zusjelief, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Moet eerst nog alles ontstoffen,anders krijg je geen heldere pictures.
Heb jouw blog nu effe geleend :-)
Hahahah

Het Moonhuis zei

Zo te lezen heeft je zus dezelfde humor als jij, volgens mij liggen jullie constant in een deuk met elkaar. Och, och die berenklauwen staat bijna altijd samen met brandnetels, heb je het niet gefilmd toen je zus zich een weg baande door de brandnetels met haar DIRK-tas. Haha dat had ik best willen zien ;-)
Ik wens je vast een hele fijne verjaardag toe!!

Liefs Monica

Zjietje zei

Zal ik de ogende keer doen Moinca :))

Anoniem zei

Haha, wat wij vrouwen niet allemaal 'moeten' doen om aan berenklauwen te komen! Met een grote Dirk tas door een soort 'weed-veld' sjouwen, maar we zullen er mee naar huis nemen!!!
Volgens mij komen jullie uit een humor-vol gezin, aangezien je zus dezelfde kwinkslag heeft als jij. Gezellig!!!Tja, dan is zo'n weekend natuurlijk altijd tekort...
Nog van harte met je verjaardag!
Liefs, Peetje

Onder de rieten kap zei

Oh wat een heerlijke blogpost, zo leuk jullie 2 samen! Mijn zussen wonen hier op een steenworp afstand vandaan gelukkig, mijn broer weer niet die woont helaas heel ver weg en zit ook vaak in het buitenland, maar als ie dan hier langskomt is het supergezellig!
Liefs,Yvonne