ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

vrijdag 13 juni 2014

GESLAAGD!!!!!


Op de eerste plaats hoop ik dat eenieder die op zulks nieuws zat te wachten ook beloond is voor ht lange wachten en van harte proficiat voor alle geslaagde mensjes!!

Wat een zenuwengedoe was het gisteren zeg, moeten ze toch echt iets op verzinnen want je zou toch ter aarde neerstorten bij ieder geluid-dat-ook-maar-enigszins-gerelateerd-of-aanverwant-is aan een telefoon
Dochterlief had op de website van school gezien dat ze gebeld werden tussen 8.00 en 14.00!!! Ruim begrip en dus heul veul tijd om te zenuwpezen. Ben de ramen maar gaan zemen net als bij de zoon.

Rond 12 uur vertelde de dochter dat ze van een klasgenootje had gehoord dat het niet van 8.00 tot 14.00 maar van 14.00 tot 15.30!!!
MEEEEEEEEN KIDDING!!!

Pfff, oke ff pauze van en voor de zenuwen en een eetpauze ingelast, moet natuurlijk ook gebeuren he want stel dat ze van school bellen en ik lig daar flauwgevallen te wezen van de honger op de grond, is ook zo wat.

De dochter dacht dat ze naar de thuistelefoon zouden bellen en ze DACHT dat ze mijn mobiele nummer als reserve had opgegeven dus liep ik al vanaf 8.00 met mn mobiel en huistelefoon  formaatje koelkast  door t huis en als ik iets deed legde ik die 2 gevallen ergens weg en jullie willen niet weten hoe vaak ik die trappen op en af heb geraced omdat ik ze steeds overal liet liggen omdat ik ze vergat.

De dochter had een afspraak en was dus voor de beltijd ervan tussen, verschwunden, foetsie
Zat ik daar met 2 teulefeuns binnen handbereik, ja zat, want na mn verplichte voer en de gezeemde ramen ben ik maar op de bank gaan hangen en wat gaan kijken voor de afleiding.

Om 10 over 2 een keiharde PLING op mn mobiel, de man of ik nog niks had gehoord??
Nope, had al gezegd vanmorgen, zodra ik iets weet, weet jij t ook ...oke

5 minuten laten een whatsapp bericht van een vriendin of de dochter geslaagd was,want haar zoon wel....nope nog niks gehoord

5 minuten laten TELEFOON.....je kon me van het plafond afschrapen!!!
De zoon met de vraag OF IK AL IETS HAD GEHOORD!! Ook hem had ik die ochtend gezegd dat als ik het wist hij het ook zou weten.... Echt, het is dat t schieronmogelijk is maar de zoon had ik goed door de telefoon de woonkamer in kunnen trekken....

Even later een berichtje op het smoelenboek op mijn tijdlijn een bericht van een andere vriendin of de vlag al uithing....als dat zo was, zou dat dan niet al zichtbaar zijn op dat gedrochtenboek??
Echt je kon me bijna opdweilen....

Nog geen 5 minuten laten weer telefoon, deuk nummer 2 in het plafond
De dochter, ik had inmiddels een hartslag van 250 en stond te shaken op de hoefjes.
Ik kreeg de vraag of ik ook al was gebeld, nee, OOK?? maar maar maar ....jij wel? JA IK BEN GESLAAGD !!!!
Nu ik t hier typ schiet ik gewoon weer bijna vol. Kind heeft een kl*tetijd gehad , dingen uit t verleden aan t verwerken, 5 jaar vwo achter zich en vorig jaar besloten om over te stappen op 5 HAVO, zodat de druk minder zou zijn. Minder druk was een understatement want wat haar klasgenoten in HAVO 4 afgesloten hadden moeten hebben en nog een paar van dat soort dingen moest de dochter dit jaar er nog bij doen, zo ook de nodige boeken lezen, profielwerkstuk in haar uppie want de groepjes waren in HAVO 4 al verdeeld...

Op een gegeven moment was de motivatie door het afvoerputje gedropen en was ze het overzicht compleet kwijt. Afspraak met haar mentor en zorgcoordinatrice gemaakt en is er een lijstje gemaakt.
Dat heeft ze netjes afgewerkt met de nodige zuchten  en vloekjes  en dat heeft ze afgekregen, mede dankzij het begrip van school!!! SUPER!!

En halverwege haar examens zaten we op n avond bij de huisartsenpost omdat t kind verging van de maagpijn en ze dus een virusinfectie bleek te hebben...Pillekes meegekregen tegen de misselijkheid en maagbeschermers in de hoedanigheid van torpedookes.....normaal liet hij mensen uitzieken maar omdat t kind nog examens had....

En dus gisteren kreeg ze dan eindelijk ZELF dat verlossende telefoontje met de woorden ' je bent geslaagd'
En of ze om 16.00 naar school kwam voor haar cijferlijst.

Ik ben als een gek naar de winkels gefietst om taart te halen en een vlag want die had ik niet.
Weer als diezelfde gek naar huis gesjeesd om alles te versieren voor ze thuis kwam, nou dat lukte nog maar net.
Na een flinke knuffel liet ze me haar cijferlijst zien....BEN ZO TROTS!! Ik weet nu hoe een pauw zich voelt.
Mevrouw heeft geen enkele maar dan ook geen enkele onvoldoende op die lijst.

Vandaag viel een grote envelop op de mat met daarin, jawel, EEN VLAG!!! Zo is het nog echter :))

1 juli is de diploma-uitreiking maar voor nu ga ik nog ff verder met nagenieten van de dochter en mn schone ramen

Fijn weekend en geniet van het weer en de mensen die je lief zijn

Liefs Brigitte