ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 23 juli 2016

VERDRIETIG


13,5 jaar geleden mocht ik, ter ere van ons 12,5 jarige huwelijk, een nieuw kitten uitzoeken. Zo lief die man van me

Na een zwart/zilver, blauw gemarmerde, 2 x brown tabby en een koekleurig schatje, wilde ik heel graag een zwarte. Een zwarte kater met groene ogen, ja dat zou ik graag willen.

De man had al een afspraak gemaakt. Hoe ik erachter kwam dat ik een nieuw kitten kreeg? Nou laat ik jullie dat eens vertellen. De man houdt erg van verrassingen. Als je denkt dat t hem deze keer niet lukt, nou vergeet het maar want dat lukt hem. We stonden op t punt om weg te gaan op een zaterdagmiddag en de man zei, toen de telefoon ging,neem jij ff op, zet ik de kinderen alvast in de auto.
Begint me daar een mevrouw in mn oor te ratelen, echt, wist niet wat ik ervan moest bakken en t duurde ff voor munne frang viel en ik door had waar ze t over had. De man en kids stonden me grijnzend aan te kijken. Het was dus een fokster. De volgende dag gingen we kijken naar de vader en moeder-in de planning. Nou die fokker is t dus niet geworden hahaha Op de foto leek t heel wat maar zelfs onze ieniminie main coon was nog groter dan hun pa-to-be hahaha
De man had ondertussen de authoriteit op het gebied van coons aan de lijn gehad. Zelf niks in de planning maar wel een aantal namen doorgekregen waaronder de catterie waar Jay, Destiny en uiteindelijk ook Djazz vandaan komen.
Afspraak gemaakt en we wisten dat ze 2 nestjes had op dat moment. Een gepland nestje en een per ongeluk-nestje. Het verrassingsnest was 3 weken oud, bestond uit 4 kittens, t andere uit n stuk of 8 maar gene zwarte te bespeuren in die nestjes. Het jongste nestje was ook niet beneden. Pas vanaf 4 weken mochten ze bij de rest. Kittens mochten ook pas met 15 weken weg ipv 13. Uiteindelijk haalde ze n pluche mand naar beneden met kleine pluizige dotjes. Ik mocht er 1 uithalen en pakte de donkerste.
Hij paste in de kom van mn handen. Hij draaide zn koppie omhoog en bleef me al die tijd aankijken. Echt om op te vreten en ik was dus verkocht/ verliefd, alle aanverwanten. Maarrrrrr, er was al een optie op hem. Jammer maar helaas.
De volgende dag belde de fokster me op met t nieuws dat de optie over was en als ik hem wilde ik de optie op hem had.
JAAAAA en of ik dat wilde
Om de 2 weken gingen we kijken bij hem en tegen t einde van die 15 weken vertelde de fokster dat t heel typisch was want als wij er waren kroop Jay bij mij en Destiny bij de man.
Ja 2 van de 4 kittens waren al verkocht, alleen Destiny niet. Achteraf zo grappig want als we daar waren maakte de man uiteraard foto's van Jay en als we thuis kwamen gingen we die bekijken. En op bijna alle foto's zie je Jay als hoofdonderwerp en steeds ergens in t zicht keek Destiny recht in de camera of ze wilde zeggen, joehoe ik ben ook nog te koop. En zo geschiedde bij ons laatste bezoek aldaar dat de man besloot om haar er ook bij te nemen.  inpakken met strik!!!

De fokster kwam ze brengen. En zo staat Jay op mijn naam en Destiny op naam van de man. Hij heeft haar ook haar naam gegeven.

2 heerlijke kittens in ons poezengezin dat bestond uit 6 in totaal en een heerlijkheid waar je alleen wat van merkte als t etenstijd was. Schuifelend wel te verstaan.


Maar helaas Jay is niet meer. Accuut nierfalen. Dierenarts heeft nog geprobeerd hem een boost te geven en even leek te de goeie kant op te gaan...
Ben er kapot van. Hou van al mn katten evenveel maar Jay had iets speciaals voor mij. Van alle kittens die ik uit mocht kiezen, was hij degene die juist mij koos.
Is altijd tegen me aan komen hangen en keek me dan op dezelfde manier aan als die allereerste x
Mis hem maar heb hem dichtbij.
Altijd spijt gehad dat ik de anderen achterliet bij de dierenarts maar Jay is mee naar huis gegaan waar hij thuis hoort. Begraven in de tuin zodat ik er heen kan als ik wil. Ga ik nu ook doen......

legde zn poot op mn hand de nacht ervoor
liefs Brigitte