ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 4 mei 2015

HET VERHAAL VAN ONS, JAY, BAILEY, DESTINY EN DJAZZ

Zo, vrouwtje is weer eens aan t rommelen in huis maar heeft dan ding, waar je, als je erop drukt iets verschijnt, een soort toverding. Dat vinden wij, ikke, ikke is Jay, Bailey, Destiny mn zusje, en Djazz, dat zwarte geval, ontzettend leuk maar vrouwtje vind t nooit goed als wij er bovenop willen gaan liggen....HOW RUDE.

Wij willen ook wel eens wat vertellen en BOY wat hebben we inmiddels al veel meegemaakt.
Want wisten jullie dat het vrouwtje samen met de buurtjes een afscheiding hebben gefrutst zodat wij, J, B, D en zwarte D, naar buiten kunnen zonder dat wij de tuin uit kunnen? Zouden we best wel kunnen hoor, tsss. Maar zo is t prima eigenlijk want er wonen hier best wel rare katten. Ze zitten in het water en kunnen vliegen!! Raar joh.

Zo zagen Djazz en ik afgelopen week een heule grote witte kat in het water, welke kat doet dat nou en die kon zich heul breed maken en weet je wat ie nog meer deed? Hij begon knoerhart te blazen naar me, nou ja.
Nou ben ik echt geen watje  beetje  en ben toen naar het vrouwtje gelopen  gerend  want dat mens riep al 5 minuten naar me, had geen tijd he.
Werd ik dus pontificaal binnen gezet!
Djazz vertelde me later, dat dat mens nog veel harder naar hem riep, kon je binnen horen, want ze kon er niet bij om hem te pakken prrprrprrr
Maar om het vrouwtje een plezier te doen, ging hij uiteindelijk toch maar naar haar toe want zn oren gingen zeer doen, zei hij....nou ken ik mn jonge broertje al langer dan vandaag en hij is best wel stoer en zo maar ik hoorde hem zachtjes tegen mn zusje miauwen dat die witte kat heel hoog uit t water kwam  en heul hard begon te blazen en te grommen en daar schrok ie toch wel van, held op zwarte sokken he. Ik was echt nie bang hoor!!

Zodra ons vrouwke maar 1 stap zet richting de trap zitten wij al voor de deur beneden. Soms moppert ze wel eens, omdat ze, volgens haar, bijna van de trap kukelt omdat 1 van ons tussen haar benen door glipt. Is niet zo hoor, dat timen we tot in de perfectie.
Overdrijven is ook een vak prprprpr

Afgelopen zaterdag was ze heeeeeel lief en mochten we de hele middag buiten blijven, samen met haar. Ze zat echt te viezerikken op de grond en in t zand en echt rommel aan t maken. Moeten wij eens doen.
Weet je, wij worden iedere keer uit dat zand geplukt en geroepen en gezegd en zo, als ze t ziet...prprprpr dat gebeurt ook wel eens niet en zitten we er toch stiekem in.

Maar gisteravond mochten we eindelijk weer ff mee, iets van, nu is het droog want anders zit de vloer onder de modder en jullie vegen die pootjes niet op de mat.
Zij zat op de schommelbank met een beker met iets erin, blijkbaar warm, want ze zat er regelmatig in te blazen.
Nu hadden wij iets gespot en dus zaten we in de buurt gewoon op ons gemakkie te koekeloeren.
Vrouwtje zag t ook en er zat een kleinere soort kat buiten t hekwerk op de rand, een blond ding maar zo zielig, die had maar 2 pootjes....
Vrouwtje klapte in haar voorpootjes en die kat sprong zo in t water maar bleef in de buurt pootjetrappelen. Hoor ik t vrouwtje ineens roepen, ooooooh wat leuk leuk, eendeneieren en vervolgens floot ze bij de deur dat we naar binnen moesten. Ja dat doet ze echt, en dat doet ze gemeen hard en schel, rattenvanger van hamelen is er niks bij.
Bailey en ik luisterden meteen, uiteraard, en we gingen zoet naar binnen....maar die andere 2 niet he....opvoeding....

Vrouwtje plukte mn zusje als eerste uit de tuin en die zwarte kwam erachteraan en zo zaten we dus met zn allen WEER binnen en weet je wat ik dat mens vanmorgen tegen Djazz hoorde zeggen, nadat hij weer stond te mekkeren en zeuren dat hij naar buiten wilde?  Nou dat we voorlopig niet naar buiten mochten!!! Snappen jullie dat nou? Omdat we dan dat kattennest met die eendeneieren verstoren, alsof wij zoiets zouden doen prrrrrt

Zo dat was ff lekker, moest t vrouwtje ff afleiden zodat ze niet zou zien dat ik, Jay, iets op dat toverding aan t doen was en ben ik ff op mn rug gaan liggen zodat ze aan mn buik kon friemelen, vind ik lekker als ze mn buik aait. Krijg meteen te horen dat ik een lekker snoetjepetoetje ben, prrrrrrrrr.

Ja wij, J, B, D en zwarte D houden toch wel heul veul dat dat mensevrouwtje want ze knuffelt ons vaak en veel en ja daar houden wij wel van en we krijgen iedere dag eten, alleen zo jammer dat we niet naar buiten mogen.

We krijgen ook iedere ochtend complimenten zodra ze de deur van de berging opendoet, iets in de trant van dat we weer goed ons best hebben gedaan op de bak. Nou dat vinden wij ook maar toch haalt ze iedere dag onze wc leeg en doet er nieuw grit in, hebben we voor niks ons best gedaan.....snap er niks van.

Nou ik ga maar eens een dutje op de bank doen want dat rammelen op dit toverding is best wel vermoeiend.

Luier ze allemaal, ga ik ook doen
Kopstoot van ons allemaal en tot ons volgende avontuur, als we ooit weer naar buiten mogen

MIAUWWW
Was gedingest, Jay