ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

woensdag 2 april 2014

DR.WOOF

Vorige week had ik al last van mn strotje, wat van het  weekend resulteerde in een dikke vette verkoudheid  alweer
En niet alleen ik, zo ook mn lieve katertje Jay. Nieste zich een slag in de rondte  shit!!

Toen we 1,5 jaar geleden van het oude naar t nieuwe adres verkasten moesten de pluizenbolletjes een maand later eigenlijk opnieuw gevaccineerd worden. Maar de beestjes waren zo getraumatiseerd door die wereldreis  bleven er bijna in  dat ik ze beloofd heb voorlopig geen verdachte reisjes te ondernemen.

Maar nu moest t gewoon gebeuren.

Nou wil het geval dat er van dinsdag t/m zaterdag een dierenarts in de dierenspeciaalzaak in het winkelcentrum zit 2x vallen hier vandaan, 2x vallen terug genaamd Dr. Woof. Een praktijk uit Rotterdam die her en der in dierenspeciaalzaken zitten op gezetten tijden
Maanmiddag gebeld wat ik het beste kon doen, kater mee of nee
Antwoord was ja, neem hem mee en zo geschiedde....

Dinsdagmorgen de vervoerstas klaar gezet  ideaal ding voor in de fietsmand, kater van de bank geplukt en fluxs het tasje in gezet  geduwd
Fiets had ik al buiten gezet, scheelt een hoop gedoe.
Tas rechtop in de mand en een zielig kijkend kereltje getroost dat we weer zo thuis zouden zijn.....juist....uhmmm
De tijden dat ze aanwezig zijn is van half 11 tot 12 uur.
Ik mocht achteraan in de rij aansluiten. 1 hond binnen, 2 pitbulls voor me en 2 ondefineerbare beestjes achter ons. Complete kakofonie want zodra 1 pitbull keek, keften de gedrochtjes. en ik kan zeggen dat de pitbulletjes vaak keken, of de gedrochtjes hadden t idee dat die bulletjes vaak keken.
Er werd een half uur per patient uitgetrokken, zo leek het....lange stand want er waren geen zitplekken maar dat betekent wel dat er voor jouw huisdier dus ook een behoorlijke tijd wordt uitgetrokken. EN WARM DAT T ER WAS!!
Eindelijk mocht ik de jonge man  licht bejaard  met valies en al op de schoongeboende tafel zetten.
Eruit geplukt en op tafel gezet. Mevrouw was meteen onder de indruk van hem. Het is dan ook een lekker jong en echt een schat van een kat. Onderzocht, getemperatuurd  tis zonde  en uitvoerig naar hart en longen geluisterd en de conclusie was : geen koorts
                                                schone longen
                                                onrustig strotje
                                                snelle hartslag
Die hartslag vond ze niet vreemd. Eigenlijk was er NOG niet veel aan de hand maar waarschijnlijk het begin van niesziekte. Omdat dat waarschijnlijk het geval is werd hij nog niet gevaccineerd maar kreeg een injectie die 2 dagen werkt om zn dopneusje open te houden en een 14 daagse kuur.
Voor die injectie moest Jay gewogen worden. Nu had ze hem uitvoerig bevoeld en ze vond hem precies goed in verhouding. Ze vroeg of ik wist wat hij de laatste x woog. Ik dacht dat dat 6,8 kilo was maar het bleek 7,3 kilo te zijn, schoon aan de haak.

Voor het feit dat ik ze nog niet had laten inenten gaf ze me groot gelijk omdat stress nog erger was dat niet vaccineren.
Grappig is altijd weer dat ze thuis niet die tas in te slepen zijn en bij de dierenarts stappen ze er parmantig in.
Gewapend met een doosje pillen, een blije kat, een gelukkig vrouwtje en een lege portomonnee gingen we weer op pad naar huis.

Om half 12! Waren we dus thuis, een uur aanwezig geweest, met wachten en geholpen worden. Maar dikke duim voor de Dr.Woof!! Een warme douche zeg maar.

Fijne avond

liefs Brigitte en Jay