ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

vrijdag 24 juli 2015

GEUR ENZO

Een poosje terug had ik me aangemeld voor een woonsite op facebook, zo 1 waar je je hebben en houden kunt tonen en een hoop oh's en ah's als reactie op krijgt. Goed voor je ziel zullen we maar zeggen. Zo was er ook iemand die helemaal weg van mn spullen was en in een splitsconde nodigde ik haar uit om het in het echie te komen bekijken als ze dat natuurlijk leuk zou vinden....en dat vond ze. Ik wist dat ze ook niet al te ver van me vandaan woonde.

Na een afspraak gemaakt te hebben en een tijd afgesproken wanneer ik haar bij de metro vandaan zou plukken,  was het eindelijk zo ver. Ook best wel eng want je bent vreemden voor elkaar maar klikte het meteen.  Wel zo handig niet?

Het was die dag ook nog eens bloedjeheet, dus parasol uit het vet gehaald en opgehesen en eronder verschuilt. En man man wat hadden we veel te vertellen en gezelligheid kent geen grenzen. Omdat ze nog met haar kitten op tijd bij de dierenarts moest zijn, moest ze helaas ook op tijd weer terug naar huis maar niet voor ze nog even wat foto's van hoekjes had geschoten en ze had al ideeen opgedaan voor bij haar thuis, heerlijk!

De lieverd had ook nog wat leuks meegenomen, nl. 2 mooie geraniums en 2 heerlijke geurkaarjes.
Ze had bij afscheid bij de metro nog de vraag of ik het leuk zou vinden om ook eens bij haar langs te komen....tuurlijk wou ik dat!
En dat was dus vorige week vrijdag. Weer heerlijk weer en ik besloot met de fiets te gaan. Eerst even langs de bloemist, want met lege jatjes ergens aankomen kan ik niet. Mooie bos bloemen met van die dikke sigaren erin en een paar van die plakjes geurkaars die smelten na verhitting.

Gps aan gezet en trappen maar.
Ik werd door het bos geleid en ik moet zeggen, het was heerlijk toeven daarzo, lekker koel. Volgens tomtom zou t een ritje zijn van om en nabij de 18 minuten....mits je meteen goed fietst en doorkachelt.
Nou ik had op zich geen haast en meteen goed fietsen......vul zelf maar in hahaha

10 minuten na afgesproken tijd kwam ik aan en werd meteen begroet door 1 van haar honden en natuurlijk het vrouwtje, J, van het hondje. Ze had er nog 1, formaatje kalf en zodra die tegen je aanleunde ging je al bijna omver  hakken aan he
Nou vond ze t bij mij gezellig maar oh oh wat was het een plaatje bij haar en het rook me er een partij zalig!!! Bleek dus, bij t uitpakken van de bos bloemen en het vinden van die geurdingen, dat de geur die ik rook ook van die geurships was, voltreffer dus

Buiten was het al net zo' n plaatje.
We hebben een heerlijke middag gehad en gespreksvoer te over. Maar zoals altijd weer, er is een tijd van komen en een tijd van gaan.
Nu ging ik weer weg met leuke opgedane ideeen en na t instellen van mn truustruus weer op pad. Ik kon via een bekende route langs een drukke weg gaan maar koos voor een toeristische route en wederom het bos. Door dat bos stak er ineens een hond over op weg naar een andere vachtje en ik kon hem/ haar niet ontwijken en fietste tegen haar op. Hond ging nog steeds op z/haar doel af en leek niks t hebben. Ik had een rikketik, tempo hartverzakking. De baas verontschuldigde zich meteen en dat de hond uit had moeten kijken(!) en wel tegen een stootje kon en of het met mij wel goed ging.
Na de man gerustgesteld te hebben ging ik met knikkende knieschijven weer op pad, t laatste stukkie richting thuis. Nu was ik de dag ervoor al zo slim geweest om het eten al klaar te hebben staan, homemade lasagne. Die alleen nog maar een laag bechamel en wat kaas en een hoop warmte van de oven behoefde. Bij thuiskomst meteen mn eigen geurdinges aangemaakt, die had ik nl de week ervoor gevonden bij de kringloper.


Nu had J. het ook over een tuincentrum nabij ons dorpse stadje en dat ben ik de dag erna gaan bezoeken. Over een lange smalle dijk met de tuut dit keer en jahoor, GEVONDEN. En wat kwam ik er tegen? van die geurdinges en dus een doosje gevuld met natuurlijk alleen de lekkerste geurtjes. En nog veel meer hoor maar heb me keurig gedragen.
Vervolgens nog naar een woonwinkeltje in diezelfde plaats en ook daar een doosje met van die geurtjes gekocht....ook nog eens tegen 30% korting en dit bord.


Vond hem zo leuk. Hij krijgt nog een goed plekkie maar we hebben nu vakantie en niks hoeft n alles mag he.
Ik heb t hele weekend op wolken gelopen, blij met een nieuwe vriendin in de buurt en ook met mn nieuwe geurhobby. Inmiddels ben ik er 20 rijk en die ene geur die er nog in zat raakt maar niet op hahaha. Weet al wel, dat als ik een nieuwe geur kan gaan proberen, ik er eerst een stukje afbreek. Stel je voor dat die tegenvalt, zit je dag na dag, uur na uur in een putlucht, hou ik niet van.
Maar ik ga er  eens een eind aan breien want t is wel een erg lange post geworden en wens ik jullie een goed weekend.

Liefs Brigitte