ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

woensdag 10 juni 2015

GEKLEDE STOELENDANS

Goeiemorgen-, middag of avond :))
Zie net dat het alweer een week geleden is dat ik mn laatste post nedertypte. Tijd vliegt je rond de oren. 
Was ook zo druk bezig. Vorige week kondigde ik de man aan dat ik het onderstel van de eettafel wilde halen waar hij zichtbaar van schrok. Of de tafel dat wel aankon? was zijn wedervraag. Het is namelijk een rasechte eiken tafel met dito gewicht. Schuiven gaat nog goed maar tillen is hele andere koek, daar springen je spieren de verkeerde kant van op en daar hebben die van mij behoorlijk last van. Loop regelmatig met hoofdpijn vanuit mn nek en nee, niet door vanuit mn nek te kletsen maar ik heb mobiele/ instabiele gewrichten, kies maar uit, kloppen beiden. Daardoor was ik, toen ik jong en fruitig was, best wel goed in turnen, wat mn trainer dan ook redelijk benutte om aparte dingen te proberen. De rugspieren konden het goed aan maar de buikspieren bleven giga achter, hahaha nog steeds. Soepel tot en met. Dat is nu wel anders. Stijf van hier tot Tokio en vooral als ik net op ben, ben ik meer een ouwe taart ipv een jonge blom van 40 + en ik heb knopen in mn rug....heb nog ergens anders knopen maar daar later meer over :)

Maar genoeg gezeverd. 
Die tafel bleef door die groene massa heen en weder klotsen maar durfde t toch niet aan want A: moest hem dan sws op zn kant mikken, is geen probleem maar B: stel dat het zou lukken om dat onderstel eronderuit te plukken, hoe kreeg ik hem weer overeind zonder dat 2 poten in een 90 graden standje zouden belanden. Dilemma, dilemma.

Dit was dus afgelopen vrijdag, toen t voor velen heerlijk weer was. Zoals jullie weten is alles boven de 25 gr echt zo niet mijn ding en vertoefde ik dus heerlijk in een koud huis. Ging zo vroeg mogelijk mn boodschappen halen. Dat dachten er meer want manman wat was het druk, leek wel een dag voor kerst.
Eindelijk terug thuis en verder prakkezeren wat te doen met die tafel. Heb t zo gelaten voor even en het hele weekend zitten overdenken en zondag had ik een gloeilamp boven mn hoofd. Het borrelde ineens op en ik kon 2 van die leunstoelen elders neer kwakken en 2 rieten stoelen, die er eerst stonden, er voor in de plaats zetten. En zo geschiedde maandagochtend vroeg. 1 plukte ik uit de knutsel/ kantoor/ vanallesennogwatruimte en voor de ander moest ik de schuur verbouwen maar dan heb je ook wat.
Ook had ik het plan opgepakt om hoezen te fabrieken en aangezien ik veel  geen  geduld heb, heb ik mn tas met ecru-kleurige lappen, oude gordijnen ed uit t oude huis, tevoorschijn getoverd en 2 lappen uitgekozen en 1 van de rieten stoel in de woonkamer gezet, schaar en spelden uit mn naaibox geplukt en de lap stof om de stoel gewikkeld en gespeld. Lockmachine startklaar gezet en hup an die arbeit. Ik hou van half werk, vooral als ik snel resultaat wil zien :))
Maandagavond, na het eten, gezeten op de derriere voor de buis de zoom met de hand erin gepunnikt, bandje om de rugleuning met een knoop erop. Zei toch dat daar nog iets over getypt zou worden.
Het maakt het net af. En gisteren numero 2, op gelijke wijze. Die ging net iets sneller dan de eerste, had er natuurlijk al ervaring in.

Waar ik die andere 2 leunstoelen gelaten heb? Nou 1 dus in die knutsel/ kantoor/ vanallesennogwatruimte en de andere in de katten/wasmachine/drogerberging. Poeskes zijn er blij mee want ze liggen altijd onder de tafel op die stoelen te snurken. 

Waar ik me ook nog mee gebezigd heb is dit:


Heb ik de familie Zwaan weer eens gezien en gevoederd. Kleintjes  vr  eten als dokwerkers en pa Zwaan ook. Moeders hield de boel in de gaten, lees: mij.


Haalde ik de houten vloer in de knutsel/ kantoor/ vanallesennogwatruimte er deels uit want ik kon de schuifdeur bijna niet openen en de boel weer op hun plek geramd.


Ging ik zondagmiddag, gewapend met een tegel uit t oude huis naar de man om te vertellen wat mn  snode  plan was en ging met zijn instemming vol goede moed aan de slag. Die goede moede betrof het eruit plukken van het siergras, wat overwoekert werd door klavertjes 3 en gewoon gras. Dat siergras pluk je er idd met hele dotten tegelijk eruit.....de wortels is een hele andere toestand.
Kon blijven graaien, trekken en snokken. Eindelijk kon ik de boel straktrekken met een lat en mikte ik de tegels op hun plek. Het oogt vele malen rustiger en dit kan dus ook van mn to do  was  lijst gestreept worden.

Zo, dit is wel weer ff genoeg en ik ga alles afbakken in olie want het is weer soto-dag, oftewel indische kippensoep met van alles en nog wat erbij om die kippensoep tot een maaltijdsoep te bombarderen. Is 1 van mn favorieten. Ik zeg alvast smakelijk en een fijne avond

liefs Brigitte