ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

vrijdag 14 november 2014


En het is vrijdag, bijna weekend en dat betekent uitslapen, niks doen of iig vrij weinig. HEERLIJK
Ff geen wekker die om 7 uur loopt te blerreeee!!!

Wat het gisteren nog is geworden na een poosje in een hoekje te hebben gezeten is, na uitgebreid de kattenbakken te hebben ontkerstbald, de bedden opgeflufd, de stofzuiger door het huis geslingerd en de boodschappen te hebbben gedaan en niet te vergeten het sanitair opgefripst, ieder zn zooi  achter hun k*nt   heb opgeruimd en uiteraard een culinair hoogstandje uit de mouw heb geschud, toog ik  met lood in de laarzen  enthousiast de gaard in en ben mos tussen de stenen gaan krabben met zo'n handige krabber/ pin van de @.tion. Tussen het krabben door dat ding  terug plaatsen op de steel om dan weer flux verder te gaan. Regelmatig ff op adem komen want dit is een energierovend fenomeen en voor de rug is het ook I-DE-AAL. Ongeveer de helft ontmost en ontklavertjeviert en denk dat de andere helft vandaag op het menu staat. Ziet er naar uit dat het droog blijft  doeterplekkeeenregendans
Maar eerst  de puinzakken legen zodat die weer gevuld kunnen worden, werkt wel zo handig
Mn ochtendgymnastiek is hiermee ook weer een feit. Het liefst neem ik die 3 puinzakken en grote mand in 1 keer mee overdaad schaad
Zit nu, met een  emmer  beker koffie, moed te verzamelen om die eerste stap te nemen.

Boodschappen doen staat ook nog op mn lijst en wederom dat culinaire hoogstandje. Vandaag staat er draadjesvlees met gebakken aardappeltjes en een bak met sla met inhoud.

Van de zomer had ik 2 van die mooie groene kamerconifeertjes in zinken emmers gezet en op de plek van die boompjes de hortensia Annabel.
Die conifeertjes zijn in augustus nog een keer verhuisd en wel naar de galerij en in de zinken bakken gefrut die daar al stonden, achtergelaten door de vorige eigenaren * dikkeduim* alwaar ze nu een mooie herfstkleur hebben gekregen en waarschijnlijk nog een keer gaan verhuizen in het voorjaar maar dan naar de stort.
Of de annabel het houdt zal rond diezelfde koers ook een verrassing zijn. Ook hier geldt, beter 1x dan 2x he
Waarschijnlijk was het slimmer geweest om tot het najaar te wachten maar met mn gebrekkige tuinierderskwaliteiten en het geduld van een aardappel was dat geen optie. Want wat Zjiet in de kop heeft zit niet in haar derriere en moet stante pede gebeuren. Enthousiasme ten top
Ik denk dat ook menig gevoelige maagje van een willekeurige hovenier zich terstond omdraait als ze mij in de weer zien met die (kn) snoeischaar. Ja ik ben een ware kunstenares.
Maar goed dat die groene dingen niet kunnen praten, geluidsoverlast enzo....

Wat ook in mn bol broeit is dat ik volgend jaar toch een hoop grint wil storten op een worteldoek.
Er zit zo'n 75 kilo onder de houten vlonders, vorige jaar tussen de openingen gefriemeld zodat die planken voor minder deining zorgen, je zou er zeeziek van worden.
Maar ik ga mn jaske van de haak plukken en maar eens aan de slag.
Een fijne dag en een goed weekend

Liefs Brigitte