ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

donderdag 25 december 2014

VROLIJK KERSTFEEST

Zoals zovelen een drukke week achter de rug, van hot naar her zoevend met de mobiel en natuurlijk weer terug om alles voor de zoveelste keer in handen te hebben tijdens het opruimen.

En nu is het dus kerst....ik begin nu pas in de sferen te komen omdat t inmiddels donker is. De weerman had donker weer beloofd en wat denk je dat we hier merendeel hadden? ZON. Ik hou op zn tijd van zon maar NIET MET KERST!

Ik wilde op eerste kerst graag kerstontbijten maar aangezien het hier in huis geen vroege vogels zijn  understatement  , ikke uitgezonderd natuurlijk, hebben we geen kerstontbijt maar kerstlunch. De ene nog slaperiger dan de ander. Lekker in de pyjees, alles kan en niks moet, behalve op de afgesproken tijd aan tafel zitten  hangen  en net doen of je wakker bent....das al wat ik vraag.
Naarmate die luns vordert worden de oogjes al echte ogen en verdwijnt de verdwaasde blik en beginnen het op echte mensjes te lijken :))

Cadeautjes hebben we gisteravond al gedaan,  2 oud zilveren theelichtjes staan op de eettafel en mn gekregen en tevens met caramels gevulde glazen pot is al leeg, op, verschwunden. Sorry maar dat is mijn verslaving, caramels van lonka en helaas weet de dochter dat. Had al gewaarschuwd dat ze de ochtend hoogstwaarschijnlijk niet zouden halen en het mag echt een kerstwonder heten dat er toch een paar de ochtend hebben gehaald. De ochtend he *bloos*

Na het eten de boel in de vaatwasser geknikkerd te hebben, gingen de man en ik hard aan de slag in de keuken, hij voor het kerstdiner en ik als gezelschap en aanwijs-elf.
Niet dat dat vaak nodig was want ik had alles al op het aanrecht gekwakt wat op het boodschappenlijstje stond. Ik ben een steengoeie hulp

Inmiddels zijn de voorbereidingen klaar en heb ik een of andere verpakking uit zijn kerstpakket geplukt en geopend en ook de fles wijn die erin zat.....je moet t ergens mee wegspoelen :))
We zitten nu gezellig naast elkaar en de man hobbelt van tijd tot tijd naar de keuken om t 1 en ander door te roeren.
5 gangen heeft de man in de planning met de nodige wijn dus dat wordt na het eten naar beneden rollen ben ik bang om vervolgens op de bank te kruipen om uit te buiken.


Morgen kook ik.....kookt iedereen voor zichzelf want dan gaan we gourmetten. Lekker en gemakkelijk  lekker makkelijk
Als er slagroom overblijft dan maak ik morgen hemelse modder op mn moeders wijze...dus na de gourmet rollen we dan weer naar beneden om weer op die bank te kruipen en weer uit te buiken....

Ik wens iedereen hele fijn, gezellige, liefdevolle dagen

Liefs Brigitte