ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 9 november 2015

STROLL DOWN MEMORYLANE

5 november, was het alweer 17 jaar geleden dat ons moederke haar strijd verloor. Blijft een donkere dag.
 Weer   Wat gaan rommelen in huis, je moet wat. Manlief had t haarfijn in de smiezen. De gedrochtjes niet, is ook niet erg.

Maar zo kwam ik dus terecht in mn picasa-webalbum waar ik de foto's heb zitten bekijken van ons vorige huis. We wonen inmiddels alweer dik 3 jaar in dit huis en begrijp me niet verkeerd, ben superblij met mn nieuwe huis maar heb toch een soort van heimwee. Niet naar het dorp of het huis zelf maar naar de sfeer in dat kippehokkie, want dat was het serieus, een klein kippehokkie. Een vriendin vroeg me laatst of ik al mn spullen hier in het dorpse stadje had gevonden. Haar ogen puilden uit toen ik vertelde dat bijna alles in dat smurfenhuisje had gestaan.

Zoals manlief altijd zegt, ook al hebben we een nog groter huis, dan krijg jij dat nog vol. Zegt hij liefdevol hoor. Plus heeft hij ook gelijk hihihi

Ff een paar foto's van ons vorige huis, gewoon ff voor de fun.


De lichte blokken waren eerst terrakleur gebeitst.
Allemaal met een klein kwastje ingekleurd en de rest met de roller uiteraard. Dacht zoek er ff de posten bij die ik tussendoor bijhield maar helaas pindakaas, wel de posten maar de foto's zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Maar heb er een paar opgesnord, zodat jullie een idee hebben....Eerst geschuurd en met vergrijsd wit gebeits, geen succeswant t ging van terra naar roze -_-

voor...

tussen..

na
Zo was de keuken in het poppenhuis ook van het formaat inieminie maar ook hier die sfeer. De man en ik hadden de keuken zelf in elkander gezaagd, geschroefd, getimmerd en bekwast. Ikke het kwasten en de man de rest. De eerste kleur van antiek groen......ja heus!!Was er dolgelukkig mee maar later werd ik dol van de drukte, mede door de kleur. En zoals het een Zjiet betaamd, werd het groen verwisseld voor een zelfgemengd off white mat kleurtje, de webbing vervangen door op maat gezaagde dunne planken en dit alles terwijl de man een paar dagen de hort op was. Toppie. En toen werd het dus zo..
Nog steeds druk en vol maar qua kleur veel rustiger. Achteraf zo'n spijt van dat we de kraan en spoelbak niet mee hebben genomen naar hier. Wel meer spullen waar ik spijt van heb, zoals het grind, weggegeven aan de mensen die de keien, zo'n stuk of 80 a 90 kwamen halen.

Het huis was op zn zachts gezegd apart. Beneden verraadde niet hoe ruim de slaapkamers boven eigenlijk waren. 1 slaapkamer meer dan nu. Onze slaapkamer was bijna 2 x zo groot als we nu hebben. En een dakkapel, heerlijk vond ik dat. Als het regende was ik zo vertrokken, zo ook als de wind buiten loeide. Het bed stond ook regelmatig anders, iets wat nu dus niet meer kan. Vind de man niet erg hahaha
Plek genoeg voor kastjes, tafeltjes zonder eroverheen te moeten springen.

De wc was voor smurfen, niet voor mensen van n metertje of 2 want dan kon de deur niet dicht :)), tenminste kon wel dicht maar dan moesten ze de knieen naast hun oren leggen hahaha
Daar hadden wij dus geen last van.
Dit is de enige foto die ik dus nog van de wc heb maar geloof me, het was nog geen meter bij een meter en de pot stond ook nog niet eens in het midden. Heel verhaal maar denk niet dat jullie daar op zitten te wachten hahaha
Lampen hingen en hangen nog steeds op mijn hoogte en er liepen er een hoop tegen de lamp (en)...letterlijk
Zo wilde ik in het nieuwe huis de kleur grijs ipv taupe, zoals in het oude huis.De kleur haas van histor. Had nog in een blik maar ook die gaf ik weg, aan de nieuwe bewoners van ons oude stulpje. Vonden ze zo mooi.
Die kleur zag je terug in het hele huis, van beneden naar boven. De enige ruimte die deze kleur niet had was de badkamer.

 Ook een klein hokje waar je nog maar net je derriere kon draaien maar ook 1 met een sfeertje, gecreeerd door onszelf. En daar zit t hem denk ik ook in. We hadden dat huis van boven naar beneden aangepakt en alles in onze eigen smaak.


De badmat paste precies 


Onze huidige stulp komt ook steeds meer in de goeie richting hoor en ik geniet er nog elke dag van. Zo staat er al een bak met behangplak te wachten op me en gaat er een grote pot in de papiermachee.
De takken met malisappeltjes(?) liggen al t wachten om die papiermacheevaas in gekwakt te worden.

Ik kan hier zo mn ei kwijt in dit huis. Blijft zo leuk om toch steeds alles weer of iig veel dingen anders weg te zetten. En dat was in het oude huis beperkt hoe t te zetten.

Ik doe dus al dagen erover om deze post af te maken. En denk dat ik die tijd ook ff nodig had.  En ja  ik ben superblij met ons huidige huis. De rest komt gaandeweg allemaal vanzelf.
Ben weer helemaal opgepept en heb weer volop energie om van alles en nog wat aan te pakken en te gaan doen. Maar eerst die aanstaande vaas :))

Ik wens jullie een hele fijne week

Liefs Brigitte