ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 13 december 2014

EINDRSULTAAT

En toen, toen waren ze klaar, af, finito, hastalapasta,DONE!!

De haken eraan klungelen was nog een verhaal apart.
Ik had, zonder het te weten, heel handig gordijnband gekocht. Zo bleek, kon je aan de touwtjes trekken en dan plooide het stof vanzelf.
Hoe handig is dat !!.....NOT

Het zag er niet uit.
Ik heb aan die touwkes getrokken he en op de juiste maat getrokken maar t werd er niet fraaier op. Ook het bevestigen van die haakjes in dat gefrummelde geheel was not a pies of ceek.
Gisteren eerst het laatste gordijn van wat meters stiksel, band en gelocked (netjes afgewerkt randje) voorzien en daarna ben ik met heel mn hebben en houden op de bank neer gestreken om alles netjes te voorzien van ongetrokken plooikes en haakjes. Toen ik alles evenredig en netjes geplooid ging nameten, bleek die flap veel te breed te zijn en dus togen we weer van voor af aan vol frisse  tegenzin  moed en kregen die lappen grotere plooien en jawel, dit keer kwam ik al meer in de goeie richting en na nog wat geklungel en gestoei kon ik het laatste gordijn op zn nieuwe plek hangen.....zucht, nog 2 te gaan.

Het grote gordijn was nu een makkie en die kon ik binnen no time terug hangen.
Op naar het laatste ding. Begon er bijna schik in te krijgen, bijna he.
Ik had nog haakjes bij gehaald toch? Dacht dat t handiger was om van die plastieke, flexibele te gebruiken, nou groter bocht is er niet maar na wat gezucht en gesteun  kuisgevloek  kon ik ook dat gordijn eindelijk tegen het raam terug gooien en moet zeggen, het begint hier steeds meer 1 geheel te worden en ben blij dat ik weer wat van mn lijst kan schrappen.
                                                            Komen ze :)):


Eentje rechts....
  

Eentje aan de andere kant van die rechtse...


En uiteraard het smallere vlokje voor de andere vensterke

Nog een beetje uithangen want om die flappen op mn strijkplank te smijten en te voorzien van een hete bout zit niet bij mn favorieten.
En weer lijken ze groenig maar ik kan jullie verzekeren dat dat niet het kleurtje is.

Nou ik ga weer verder met mn ' luie' weekend.....zo ff eten scoren en vanavond de dochter bij een vriendin brengen  dumpen  en als het geval zo wil gaat diezelfde dochter met die vriendin gaat stappen en 1 x raden wie de pineut is om ze weer op te halen in t holst van de nacht....zucht.....yep ikke

Zo, dochter inmiddels afgegooid op t werk van haar vriendin en er staat een welverdiende emmer koffie voor mn gokje, af te koelen terwijl ik nog ff een paar letter intyp om mn verhaal af te maken en er weer vandoor te gaan om miss een welverdiende rustige zaterdagavond te houden?.....heb zo'n vermoeden van niet maar komt tijd komt raad

Fijne avond en een goed weekend verder

Liefs Brigitte