ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 13 december 2014

EINDRSULTAAT

En toen, toen waren ze klaar, af, finito, hastalapasta,DONE!!

De haken eraan klungelen was nog een verhaal apart.
Ik had, zonder het te weten, heel handig gordijnband gekocht. Zo bleek, kon je aan de touwtjes trekken en dan plooide het stof vanzelf.
Hoe handig is dat !!.....NOT

Het zag er niet uit.
Ik heb aan die touwkes getrokken he en op de juiste maat getrokken maar t werd er niet fraaier op. Ook het bevestigen van die haakjes in dat gefrummelde geheel was not a pies of ceek.
Gisteren eerst het laatste gordijn van wat meters stiksel, band en gelocked (netjes afgewerkt randje) voorzien en daarna ben ik met heel mn hebben en houden op de bank neer gestreken om alles netjes te voorzien van ongetrokken plooikes en haakjes. Toen ik alles evenredig en netjes geplooid ging nameten, bleek die flap veel te breed te zijn en dus togen we weer van voor af aan vol frisse  tegenzin  moed en kregen die lappen grotere plooien en jawel, dit keer kwam ik al meer in de goeie richting en na nog wat geklungel en gestoei kon ik het laatste gordijn op zn nieuwe plek hangen.....zucht, nog 2 te gaan.

Het grote gordijn was nu een makkie en die kon ik binnen no time terug hangen.
Op naar het laatste ding. Begon er bijna schik in te krijgen, bijna he.
Ik had nog haakjes bij gehaald toch? Dacht dat t handiger was om van die plastieke, flexibele te gebruiken, nou groter bocht is er niet maar na wat gezucht en gesteun  kuisgevloek  kon ik ook dat gordijn eindelijk tegen het raam terug gooien en moet zeggen, het begint hier steeds meer 1 geheel te worden en ben blij dat ik weer wat van mn lijst kan schrappen.
                                                            Komen ze :)):


Eentje rechts....
  

Eentje aan de andere kant van die rechtse...


En uiteraard het smallere vlokje voor de andere vensterke

Nog een beetje uithangen want om die flappen op mn strijkplank te smijten en te voorzien van een hete bout zit niet bij mn favorieten.
En weer lijken ze groenig maar ik kan jullie verzekeren dat dat niet het kleurtje is.

Nou ik ga weer verder met mn ' luie' weekend.....zo ff eten scoren en vanavond de dochter bij een vriendin brengen  dumpen  en als het geval zo wil gaat diezelfde dochter met die vriendin gaat stappen en 1 x raden wie de pineut is om ze weer op te halen in t holst van de nacht....zucht.....yep ikke

Zo, dochter inmiddels afgegooid op t werk van haar vriendin en er staat een welverdiende emmer koffie voor mn gokje, af te koelen terwijl ik nog ff een paar letter intyp om mn verhaal af te maken en er weer vandoor te gaan om miss een welverdiende rustige zaterdagavond te houden?.....heb zo'n vermoeden van niet maar komt tijd komt raad

Fijne avond en een goed weekend verder

Liefs Brigitte


12 opmerkingen:

De Meidenmuts zei

Nou, Brigitte...al je werk en gevloek is het zeker de moeite waard geweest :)) De gordijnen hangen mooi!
Ik wil ook nog andere gordijnen in de woonkamer. Ik kijk er toch zo tegenop! Ik weet nog niet of ik ze zelf ga maken of dat ik ze laat maken?
Jouw kamer is tenminste al mooi aangekleed!

Groetjes Anita

Onder de rieten kap zei

Het heeft wat moeite gekost maar wat is het eindresultaat mooi geworden Brigitte! Ik ga volgend jaar ook nieuwe gordijnen (roman blinds) maken voor de woonkamer, maar ik knip en speld ze alleen op maat, mijn moeder is een prof op de naaimachine en ik een kneus dus daar waag ik me maar niet aan haha!
Groetjes, Yvonne

Home and Lifestyle zei

Wat een klus zeg, ik doe het je niet na. Ik wil ook graag andere gordijnen maar die komen toch echt onder de categorie 'uitbesteden' te vallen. Fijn dat jij dit weer van je to do lijstje af kunt strepen!

Fijne zondag nog! Liefs, Ingrid

Anneke zei

Ja gordijnen zelf naaien......... Is beslist geen fluitje van een cent dat mag ik zeggen want ik heb ze ook zelf genaaid. Maar als het resultaat dan mooi is dan kun je tevreden met een bak koffie achter over geleund genieten van het eindresultaat. Maar wat een gedoe he? Maar ik vind ze prachtig geworden hoor. Maar waarom heb je de gordijnen op zo'n grote afstand gefotografeerd? Zijn ze van dichtbij ook mooi? Hi hi (grapje)
Liefs Anneke

Hann¥ zei

Daar kan op je to do list een streep door ;-)
Hoop werk maar ze hangen mooi...
Liefs,Hanny

Zjietje zei

Jazeker wel maar dan krijg ik alleen blurfoto's hahaha

Jilly Garcy zei

Respect hoor, zelf je eigen gordijnen maken. Ik kan nog geen knop aannaaien bij wijze van spreken. Het resultaat mag er dan ook zijn , ze zijn heel mooi geworden .
Groetjes
Christel

Judith zei

Knap dat je dat zelf kunt! Ik heb vorige week weer een flinke lap linnen stof bij mijn schoonmoeder afgegeven, mag zij er een gordijn van naaien...

Tja, pubers... je moet weten dat je ze hebt haha;-)

Fijne avond nog X

Het Moonhuis zei

Ooh wat knap, echt zo fijn dat je dat zelf kunt! Goed gedaan!!

Liefs Monica

Anoniem zei

Je kunt met trots genieten van je gordijnen. Na al het gezwoeg heb je het toch maar mooi geflikt!
Dankjewel voor je reactie op mijn post. Ik ben ook zo'n 'muts' die het overal wel eigenlijk kerstig moest hebben (de kids nog steeds, want die vragen waar de rest blijft hihi). Maar als straks de feestdagen achter de rug zijn, ben ik wel sneller klaar, dan vroeger...hoop ik...
Liefs, Peetje

Marieke Kromme zei

Superhandig dat je dat zelf kunt en ook doet want laten we eerlijk wezen, soms hebben we er zelf ook gewoon geen zin in haha. Mooi geworden!

Fijne dagen alvast,
Liefs Marieke

van alles wat in huis en tuin. zei

Goed gedaan meissie!! Ik vind het knap hoor......ik zou er totaal geen zin in hebben!!
Jij zit er voorlopig goed bij voor de winter!

groet Trijnie