ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 25 mei 2015

NIEUWS VAN/ UIT HET TUINFRONT

Een paar weken geleden deed ik bij toeval een ontdekking dat er net buiten t hekwerk tussen het water en onze tuin, een eend zat te broeden. De eigenlijke ontdekkers waren die pluizenbollen natuurlijk want die zaten gezamenlijk met zn 4tjes nog net niet met servet en bestek klaar maar het scheelde niet veel. De blonde eend, Blondie vanaf dat moment, zat op een houten biels en ik vond t verstandiger dat die dame even mn terrein ging verlaten waar ze dus ook grif gevolg aan gaf. Ze bleef wel in de buurt. Uit mn ooghoek zag ik iets en na wat in verschillende bochten wringen van mn ledematen zag ik dus een groot komvormig nest met groenige eieren erin. Meteen mn fluitconcert gegeven waar 3 van de 4 grobbebollen gehoor aan gaven en in een drafje naar de achterdeur renden. De 4de, Jay, is voor dat geloei ongevoelig en die moet ik altijd handmatig uit de gaard verwijderen want hij vind het zo geweldig leuk in die jungle.

Had de poeskes al meteen vertelt dat ze die tuin voorlopig niet meer van buiten zouden zien want dat was nu verboden terrein voor ze.....
Waren ze het dus volstrekt en volmondig niet mee eens want zodra ik maar 1 stap RICHTING die trap maakte....uitkijken geblazen.

Maar ik nam ze de volgende dag toch weer mee en Blondie verroerde geen veer en de katten hadden haar dus ook niet meer in de smiezen....tot afgelopen vrijdag.
Bailey had haar dus toch gezien/ geroken en ging erheen en voor ik erbij was zat hij al tegen haar te meppen met zn voorpoot en te blazen, zonder haar te raken hoor, mits hij blaast met consumptie, dan wordt t een ander verhaal. Blondie was ook niet voor de poes want die beet goed van zich af en Bailey liet zich dus heel makkelijk afleiden en kwam al mekkerend naar me toe. Als ik hem kon verstaan was het waarschijnlijk om te zeggen dat die vreemde kat lelijk tegen hem deed.

Maar vanmiddag, was net terug uit het Brabantse land de zoon ophalen, toen ik meende iets te horen en de dame stond in haar nest....en ja hoor daar piepte 2 ieniminie koppies onder die verenvracht. Na even naar binnen te zijn gegaan om een bak koffie te halen zat moeders inmiddels in het water en de jeugd piepte angstig want daar stond ineens wel een heul grote eend dichtbij.....MMMMMMAAAAAAM

Na gezamenlijk met zn zessen richting t water te zijn gefriemeld zijn ze het water in gesprongen, onder wakend oog van moeders. Er was 1 meerkoet zo nieuwsgierig om te komen spieken maar Blondie joeg hem/haar met ferme bek weg, opzouten!!

Na nog een paar foto's te hebben genomen van moeder en kiddo's ben ik meteen aan deze post begonnen :))

Zo maar weer eens buiten kijken of ze weer thuis zijn en ze alle 6 nog aanwezig zijn, want dat weet je natuurlijk maar nooit.....

Fijne dag verder en een goeie week

liefs Brigitte

8 opmerkingen:

Bonjade zei

Zo lief!!! Wij hadden hier vlak bij de tuin een zwanen nest met 6 eieren.....dacht daar moet toch iets van slagen.......Noppes dus.......op een avond ineens 4 eieren weg....terwijl mams er continu bovenop zat......
Sindsdien was ze van slag en vergat ze de andere 2.........later deze ook weg......tssss......
Wat er gebeurd is.........?????
Dus pas maar goed op die kleintjes........de natuur.......kan zo wreed zijn.......

Fijne middag

Liefs

Home and Lifestyle zei

Hier heb ik ze nog niet gezien, meestal zien we in het water dat aan onze tuin grenst ook regelmatig van die ukkies zwemmen. Blijft leuk hè! Nu hopen dat ze hun jeugd goed doorkomen, want hier sneuvelt er nog wel eens één, als lekker hapje van een snoek of zo.

Fijne avond! Liefs, Ingrid

Onder de rieten kap zei

Ach zo mooi! Hier zie ik ze ook al volop zwemmen in de sloot, maar helaas barst het hier ook van de vijanden voor ze, kraaien, eksters, reigers, ze zitten allemaal te loeren, meestal overleven er maar 1 of 2 per nest, de natuur is wat dat betreft keihard, jij hebt in ieder geval je best gedaan om het veilig voor haar te maken!
Veel liefs, Yvonne

It's me zei

Liefff zeg...!!...hele fijne week liefs Ria ...x!

Het Moonhuis zei

Zo lief he, maar helaas gaan de meeste kleine eendjes het niet overleven. Ik heb vroeger aan het water gewoond en dan telde ik ze iedere dag, meestal overleeft er maar 1, of helemaal geen een en onze kat was toen de allergrootste vijand, die lustte altijd wel zo'n heerlijk mals eendje. Zo is de natuur, anders krijgen we een eendenplaag, zei mijn moeder altijd. Zielig he, want ze zijn zo superschattig!!

Liefs Monica

Zjietje zei

In de bijna 3 jaar dat we hier wonen heb ik idd nog maar 1 eend gezien die t waarschijnlijk tot volwassenheid gehaald heeft. Niet alleen de eenden ook de meerkoeten halen t bijna niet tot volwassenheid.
Fijne dag :))

Zjietje zei

In de bijna 3 jaar dat we hier wonen heb ik idd nog maar 1 eend gezien die t waarschijnlijk tot volwassenheid gehaald heeft. Niet alleen de eenden ook de meerkoeten halen t bijna niet tot volwassenheid.
Fijne dag :))

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat leuk om zo te wonen dat je dat van dichtbij meemaakt! Zo lief....

groet Trijnie