ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 30 januari 2016

DE WINTERSCHILDER

Winterschilders, schilders die in de winter binnen schilderden om geld te kunnen verdienen. Ik schilder in de winter binnen en verdien er geen klap mee maar hee, het frist wel op!!
Zjiet was dus weer eens verder gegaan met klodderen.

Vorige week zondag de plaatselijke K.arwei binnengerold en ja, ik wist precies wat het moest worden. Beide blikken uit het vak geplukt en een blik geworpen op de acrylverf...... hmmmm die heeft behoorlijk veel voordelen, na 1 uur stofdroog, verkleurt niet, na 6 uur overschilderbaar en geur-arm.... gur-arm vind ik geen voordeel maar toch echt een nadeel. Niks zo lekker als vers geklodderwerk. Heb het al eens eerder getypt, iedere gek....

Maar heb toch gekozen voor dit geur-erm acrylvariantje want t is tenslotte winter en in de berging waar geen verwarming zit en het grondwater staat hoog plus is het een ruimte waar nog geen straaltje zon binnenvalt, kan die koperen ploert nog zo zn best doen,dat gaat hem no-way lukken. En die andere verf heeft blijkbaar de neiging om wat te vergelen in donkere ruimtes. 1 en 1 logisch

Maandag de berging en t halletje leeggehaald, op 2 op elkaar gestapelde muziekboxen van de man na. Die zijn loeizwaar en schuiven gaat net. Dat stukje vloer heb ik dus in 2 stukken moeten doen.

Ook maar meteen een manier moeten bedenken om die harige  lompe  knoesten uit die berging te houden.
Ze zijn zooooooo afgetraind,weet je, zodra ik met de waterbak kom, spurten ze in polonaise die berging in. Of als ze ook maar denken dat t water of iets eetbaar is....

Maar t is gelukt, gebarricadeerd met de strijkplank, tafeltje, 2 mattenkloppers en als kers op de taart, de stofzuiger. Ze zijn DOL op dat ding. Alleen al bij t zien van dat gevaarte zouden ze al bijna gaan emigreren.
Het was zo goed vergrendeld dat ik er zelf bijna niet door kon.

Toen de laatste de deur uit was gespurt kon ik beginnen en gewapend met stofzuiger, schuurpapier en water met ammoniak kon na dit alles eindelijk de kwast en roller tevoorschijn worden getoverd en was alles na een kleine 2 uur voorzien van een laagje grondverf en kon t drogen beginnen. Dit was dus idd na een uur al beloopbaar, ideaal!!
Aangezien t wasgebeuren ook in de berging staat, ook maar meteen een paar wasjes gedraaid.

Dag2 van het verfgebeuren...ik kon haast niet wachten tot de hielen t pand weer verlaten hadden en de kwast en roller weer uit t 'vet' gehaald en aflakken maar. Alles weer op dezelfde wijze afgezet en wachten tot t droog was....1 uur stond er op de pot.....ik was rond 12 uur klaar met kwasten en rond 6 uur!! durfde ik er pas op te gaan staan en liet dus zwarte schoenprofielen op de vloer achter. Kon ze wel wegvegen met een natte doek maar toch....

Dag 3 van het klodderverhaal....de man had de deur achter zich gesloten en na een schietgebedje de boxen voorzichtig terug op hun plek gemoved en zo ook de opelkaargestapelde geluidsboxjes waar het modem en aanverwante op staan. Weer met schuurpapier over dat stuk hene geschaatst, stofvrij gemaakt en weer aan de slag met kwast en roller. De boel bovenaan de trap afgezet, gegarandeerd dat er geen grobbebol langs zou kunnen....WRONG!! Er ontpopte zich terstond ene houdini die toch een manier had ontdekt om er langs te kunnen om een mooi printje te produceren.


Op zoek naar de dader en in no-time gevonden. Hoera voor de acrylverf en na een duchtige wasbeurt van de poetjes was de dader weer verfvrij.

Dag3 van het klodderavontuur. Jullie kennen onderhand t riedeltje van de man en zo. Pot verf, kwast en roller en t laatste stukje bekwast. De boel goed afgesloten en met argusogen die harige knoesten in de gaten gehouden maar houdini zou houdini niet zijn en jawel, weer printjes, alleen niet zo duidelijk als de vorige  * zucht*
Wederom een poe(t)sbeurt en maar gelijk besloten om de volgende dag de volledige vloer nogmaals van een lik verf te voorzien. Het is verven op laminaat en dus toch wel gevoelig voor die klauwkes. Met extra lik miss ook wat meer bestand.
Die extra lik is goed gelukt en ditmaal zonder Jayafdrukken. Voorlopig hang ik de kwast en roller ff in de wilgen. Tijd weer voor andere dingen. Wat weet ik nog niet maar komt goed.

Zo was de oude situatie  en zo ziet t er nu uit
Ben er superblij mee, dat moge duidelijk zijn!!

Zo en nu weekend houden en voor jullie ook een goed weekend

Liefs Brigitte

9 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Je hebt er wat voor over moeten hebben, maar wat is het mooi geworden.

Nu met de pantoffels op tafel :-). Fijn weekend en liefs, Ingrid

It's me zei

Wowwww wat mooi geworden Brigitte ...prachtig en nu uitrusten...fijne zondag liefs Ria x❤️

Het Moonhuis zei

Prachtig geworden Brigitte en ja met katten in huis valt het niet altijd mee. Ik heb er een en die had ook pootafdrukjes achter gelaten toen de trap in de grondverf stond, gelukkig droogde de vloerverf (die ik er daarna opdeed) sneller. Ik vond je verhaal zeer herkenbaar dus haha ;-)

Liefs Monica

labrocasha zei

Hallo wintermaler,
Het resultaat is prachtig,maar dat wist je al hé?
Mooi wit is niet lelijk,dus je kwasten hangen nu in de wilgen?
De mijne nog niet :-(((
Heb geen wilgen........

Jilly Garcy zei

Dat heb je prima gedaan ondanks alle medewerking van de poezen , haha.
Ik heb genoten van het hele verhaal .
Groetjes
Christel , Garcya's place

Onder de rieten kap zei

Ohhhh zo'n boef!! Heb het hier ook een keer gehad, een heel spoor door het huis heen haha, en dan diep beledigd zijn als de pootjes schoongemaakt moeten worden hihi!
Je hebt wel eer van al je werk, het ziet er super uit!
Liefs,Yvonne

Anneke zei

Heel mooi geworden Brigitte maar die katten van jouw hihi.
Liefs Anneke

van alles wat in huis en tuin. zei

Haha....leuk hè: katten in huis! Zo blijf je aan de gang! Maar het is mooi geworden, helemaal met dieren in huis heb je hier alleen maar gemak van!

groetjes Trijnie

ByMir zei

Dag winterschilder. Wat herkenbaar met de poezenpootjes. Hier een trap met mooie afdrukken. Het is dat het een tijdelijke trap is, totdat de verbouwing achter de rug is, want anders... Vooral onze meiden lachen er hard om.
Mooi resultaat hoor!

Fijne dag.

Lieve groet,

Mirjam
ByMir (voorheen MaDeLiefste(

http://bymirforyou.blogspot.nl/