ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 23 januari 2016

TRAPPEN,TREDEN AND MORE

Na bijna 3 weken weer eens een berichtje van mijn kant. Tijd vliegt. Maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen.
Het zijn drukke weken geweest en ook nog eens arbeidsintensieve.

Ik had alweer verse plannen voor het laminaat in berging 1( het walhalla van de pluizenbollen 's nachts) en het halletje. Maar de trappen stonden bovenaan de lijst he.

Dus daar maar eerst mee begonnen. Om te beginnen met de leuningen. Had het helemaal uitgedacht....dacht ik.

Het knutselzeil had ik al over de keukentafel hene gedrapeerd om vervolgens die latten los te halen. Alle stuk of 50 doppen eraf gedraaid en netjes in een brocante melkkan gedeponeerd om vervolgens die planken eraf te halen en op de keukentafel te droppen. Klinkt simpel, toch?....not....Vorige bewoners hadden al die latten vastgelijmd!! Over op plan B en dus met omleidingen klodderen. Daar ging dus ook het meeste werk in zitten zoals jullie wel snappen. Eerst  alles in de grondverf gegooid en halsbrekende toeren uitgehaald toen de onderkanten van 2 trappen gedaan moesten worden want halverwege hielp er geen trap meer aan. En met mn 1.62 helpt t ook niet om op de tenen te staan. Dus laten vallen en hopen dat je de overkant met je hand opvangt zonder naar beneden te knikkeren...is allemaal goed gegaan.....op 1 x na... toen ik gewapend met emmer koffie en gevuld ontbijtbord de trap naar de woonkamer afliep, ondertussen denkende dat t nog een goeie reden is om een lichte trap te hebben want zelfs in t donker zie je alle treden....uhm....op die laatste na waar d schaduw op valt.....ik lande dus recht op de knotsknieën zonder t breken van bord en beker. Koffie over me heen maar die was al afgekoeld. Heb er van geleerd om de volgende keer of de traptreden te tellen of toch maar t licht aan t doen woehahaha

Afgelopen dinsdag kon ik dus eindelijk met aflakken gaan beginnen en gelukkig dekte alles in enen keer!!! Hou ik van.
Begonnen met de onderkanten want de dochter hoefde pas om half 3 naar haar stage dus de bovenste 2trappen waren geen optie. Met kunst en vliegwerk de moeilijkste treden afgelakt, apenkooi was er niks bij.
De dag erna waren alle hielen al op tijd de deur uit gerend en kon ik eindelijk aan de traptreden beginnen. Om en om.
 Veel gymnastiek gedaan en de benen zijn weer eens goed getraind want aangezien er een trap van en naar de woonkamer/ keuken gaat merk je pas hoe vaak je die trap gebruikt.
Gisteren de laatste stukken leuningen bekwast en meeeeeen wat ben ik blij dat t klaar is maar ook blij met het resultaat. De trap is niet meer massief en nadrukkelijk aanwezig. Kijk maar.

VOOR

VOOR DE HELFT.....

alles in de grondverf
1,5 pot grondverf, 2 potten hoogglansverf, kleur zonlicht van Histor en een pakje naproxnatrium verder en dan zie je dit...

Het was de hoofd- en spierpijn meer dan waard..
Nu verder gaan nadenken hoe ik t de berging in t vat ga gieten want zoals ook met de trap is het geen optie om overal poezelige voetjes vereeuwigd op de vloeren te zien....wordt vervolgd....

Tussen de lagen verf door waren de man en ik ook alweer 25 jaar getrouwd en dat hebben we met zn 4tjes gevierd onder het genot van een smakelijke maaltijd bij een Portugees restaurantje in Barendrecht. Op die 25 jaar ook al de nodige liters verf verbruikt en ook in verschillende kleuren....miss leuk om een keer in n post te verwerken

Nou ik ga nog eens bij jullie posten kijken want dat is er de afgelopen weken ook bij ingeschoten.
Fijn weekend allemaal

Liefs Brigitte

10 opmerkingen:

kliefje zei

Ziet er goed uit! Ik houd van glanzend wit :)
Mooie poes ook!

Zjietje zei

Die poes is een jeweetwelkater van bijna 14 :))
Van t zelfde merk als jullie knuffel
Fijn weekend Klief

Home and Lifestyle zei

Ohhh...dat is inderdaad een groot verschil! Heel mooi geworden! Ik wil hier de trap ook gaan verven, maar er zit vloerbedekking op waarvan ik de indruk heb dat ie héél vast zit. Dat wordt dan ook een hele klus, tenzij het meevalt ;-).

Fijn weekend! Liefs, Ingrid

Priscilla Spruijt zei

Wat is het leuk geworden! Erg ruimtelijk je trap(pen) zo wit geverfd! Het zal wel een flinke klus geweest zijn! Maar het zal vast een heel voldaan gevoel geven!

Groetjes van Priscilla
creatodapris.blogspot.com

It's me zei

Jeetje wat een werk zeg !....maar wel mooi geworden hoor!!....gefeliciteerd hoor liefs fijne zondag van mij Xbox

Anoniem zei

Het is even een geklus, maar dan heb je ook wat (spierpijn én een mooie witte trap!). Hier staat deze klus ons ook nog te wachten (jippie-not!). Ook bij ons zit er nog een vloerbedekking op, dus je kunt wel begrijpen waarom wij het steeds uitstellen. Maar als ik nu het eindresultaat bij jou zie...hmmm, even kijken of we genoeg naproxen in huis hebben...
Liefs, Peetje

Thuis bij Tjits zei

Een hele klus, maar dan heb je ook wel wat:) Mooi geworden!!
Nog van harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk!

Fijne zondag!
lieve groetjes, Tjits

van alles wat in huis en tuin. zei

Jeetje.....wat een klus zeg! Maar de moeite wel waard....zo ziet het er veel rustiger uit. Je zou er bijna zen van worden maar dat is niet aan jou besteed denk ik!
Succes met de volgende klus!

groetjes Trijnie

Anneke zei

Wat een mooi resultaat. Wat een verschil. Het was een werk maar nu heb je wel eer van he werk.
Liefs Anneke

Onder de rieten kap zei

Oh wat een werk!! Knap dat je het helemaal zelf hebt gedaan!
Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag (iets met beter laat dan nooit ;)
Veel liefs, Yvonne