ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

vrijdag 2 oktober 2015

TUINIEREN

Goedemorgen-/ middag-/ avond...ligt er maar net aan wanneer dit wordt gelezen.

Wat een weer he. Heerlijk toch?
Klinkt raar he om dat uit mijn mond te horen/ te lezen want Zjiet is toch van de regen, wind en onweer? Ja klopt maar ook dit weer, niet te warm niet te koud is lekker maar dan vooral in combi met tuinieren.

Al een paar dagen flink aan het ploeteren en veranderen. En dan moet het snoeien nog beginnen. Dus als het ff kan, nog meer van dit weer oke?

Zo had ik nog wat stenen liggen die overal tegen het huis lagen. Waarom? Geen idee maar ik had ze al bij de droogmeulen gekwakt om eventueel om die molen heen te leggen maar nee, ze kregen een andere bestemming.


 Gezien vanaf de achterkant...Inclusief fotomodel aan de voorkant.

De stenen heb ik 3 of 4 x verlegd. Er ligt een kabel onder, voor verlichting, die de vorige bewoners niet gebruikt of verder aangelegd hebben. Beetje jammer maar het was ook geenszins makkelijk om die stenen er bovenop te knikkeren dus moest de kabel een beetje dieper komen te liggen. Ik zeg geslaagd.

Bailey mocht als enige pluizige mee naar buiten, een beetje een voorkeursbehandeling, a: omdat hij de oudste is en b: omdat hij van de week niet lekker was.
Hij wilde van de week niet eten en als hij iets graag doet is het wel eten. Dus dat zat me niet lekker. Inmiddels eet hij weer Nilfiskwaardig en slurpt t eten op.

Maar de tuin. De reden dat ik van de week de tuin ben ingedoken was omdat de man ziek naar huis was gekomen. Had net besloten om er een rustig middagje van te maken en had me met koffie en een boterham op de bank geplant toen beneden de sleutel in het sleutelgat werd gefrot. De man nam mn plek op de bank in en lag binnen no time te slapen.

Hij werd hierbij goed in de gaten gehouden door de verpleging, zodoende dat ik met een gerust hart de tuin in kon....zucht


Destiny lag aan de andere kant de man te monitoren. Koude voeten zal de man niet gehad hebben hahaha

Zoveel plannen voor die gaard maar op sommige stukken sla ik dus echt blank.En ja, die pluizige knoest staat er ook weer op hahaha.

Die 2 voorste struikjes of wat t dan ook zijn, zijn inmiddels niet meer en liggen met wortels en al in de container.
Op dit stuk komt grind maar eerst moet daar plek gemaakt worden dus dat duurt nog wel ff.

Gisteren kwam de glazenwasser langs of hij de vide van buiten mee moest pakken en vroeg hem om meteen een klein zijraam van de zoon zn kamer mee te pakken. Ik kan daar zelf net  helemaal  niet bij en of ik dan de poort van het slot wilde halen. But ofkurse

We hebben aan weerskanten een poort en de bewuste poort geeft toegang tot een speeltuintje. De poort moest ik wat optillen vanwege zooi die welig tussen de stenen tierdde....zucht.... de tuin maar even gelaten voor wat het was en daar met grof geweld aan de gang gegaan. Man man man . Ik had t in het voorjaar nog gedaan? Toch? Of niet....Ik kom daar dus eigenlijk nooit en heb daar dan ook geen erg in...

Meteen maar het begin stukje van de tuin ontmost. En nadat de ramenlapper weer weg was ben ik met de heggenschaar in datzelfde hoekje tekeer gegaan. Vervolgens de innerlijk mens voorzien van een natje en een droogje, de dochter bij de metro gedumpt en boodschappen gedaan, weer terug naar huis, alles bij elkaar geveegd en de zooi naar de container gebracht. Zo, nu kon ik weer verder.... of niet....Inmiddels waren mensen van het andere complex, grenznd aan t onze, bezig met een stuk wildernis tussen onze tuinen in, waar wat muskuseenden huizen die ze groot hebben gebracht. echt superleuk maar ze waren dus bezig om onze heg aan de buitenkant te heggenscharen. Echt superaardige meid maar een beetje te, uhm, apart after my taste.

Vandaag nieuwe ronden nieuwe kansen en eens kijken wat de container van zeer dichtbij gaat zien.

Nog even mn plank waar ik het de vorige keer over had. De man  was blij verrast. Hij happy, ikke happy


De foto's heeft hijzelf op de gevoelige plaat gejast in een periode dat hij praktisch iedere zondag een stuk ging rijden en fotograferen ter ontspanning....

Nu is de muur ook meteen niet meer zo leeg nadat er een jaar een kast heeft gestaan.
Nou ik gaat er eens vandoor en snel om boodschappen om weer snel de gaard in te duiken en de graspollen rond mn oren te laten vliegen.

Fijn weekend allemaal en geniet van het prachtige weer.

Liefs Brigitte

ps: En nog een warm welkom voor mn nieuwe volgers!! :))

7 opmerkingen:

Judith zei

Heerlijk weer om tijd in de tuin door te brengen en zo te lezen verveel jij je daar geen moment! Fijn dat poezenbeest snel weer ging eten, want van een zieke huisgenoot wordt niemand vrolijk!

Jij ook een fijn weekend,
Groetjes

Brenda Schneider zei

Geniet nog maar even van het mooie weer want volgens mij word het volgende week minder.
Dus dit weekend als een gek nog door je tuin heen razen haha.
Succes.
Groetjes Brenda

van alles wat in huis en tuin. zei

Jij bent weer lekker bezig geweest! Als het niet je huis is , is het wel de tuin......het lijkt wel van alles wat in huis en tuin! Naam kopen?

groet Trijnie

Anneke zei

Zo dus weer lekker bezig geweest zie ik. Het is nu nog heerlijk weer ervoor. Zelf moet ik een buxus te grazen nemen in mijn voortuintje die gaat dood dus eruit met dat ding. Ik hoop dat het morgen nog mooi is dan kan ik ook aan de gang. Sterkte nog met de man en nog even nagenieten van het mooie weer.
Liefs Anneke

Jilly Garcy zei

Jij vliegt er ook altijd met veel enthousiasme in , als een wervelwind raas je door tuin en huis.
Hopelijk voelt jouw man zich al beter , aan aandacht mankeert het hem niet , haha.
Succes nog met de tuin , ik hoorde net dat het vanaf morgen gaat veranderen , het weer .
Fijne zondag
Christel , Garcya's place

Loraine de Brouwer zei

Hier schijnt het zonnetje nog, dus ik hoop dat het bij jou ook zo is en je nog lekker in je tuin kan 'prutsen'.
Wat fijn al die pluizenbollen die je beter laten voelen als je ziek ben, beterschap aan je man.

Liefs,
www.liveforthisstyling.blogspot.nl

Thuis bij Tjits zei

Met dit weer zijn de tuinklussen heerlijk om te doen he!! Komend weekend wordt er weer heel mooi weer beloofd, dat wordt weer genieten buiten!
Beterschap met je man, hij wordt in ieder geval lekker warm gehouden op de bank haha;)

liefs, Tjits