ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

vrijdag 13 mei 2016

Wat een weertje op moederdag was t he, heerlijk!! Maar toch zat ik binnen hahaha
Na een dag buiten geweest te zijn was t nu heerlijk koel vertoeven binnen met een wijntje erbij en werd er druk gekokkereld door de man. Thuis met zn tweetjes. Zaterdag gebarbeknoeit met mn gezinneke want de zoon moest arbeiten zondag en de dochter was bij haar vriend en zijn moeder.

Zaterdagochtend al op tijd eruit  Bailey had honger  en begonnen met mn snode plannen. Iets wat ik al heel lang in de tuin wilde doen. Vorig jaar al het betreffende stuk tuin leeg geplukt en dingen verplaatst of er gewoon uitgesnokt want ik wilde GRIND!!

Op ons vorige adres had ik ook 2 stukken tuin met grind en 1 klein stukje. Moment, ff kijken of ik nog ergens in mn archief foto's kan vinden....
Zo ben ik weer. Heb er een paar gevonden.
Is wel ander grind maar dat mag de pret niet drukken. In t oude huis was t Limburgs grind  ikke limburgs kind  
Moet wel eerlijk bekennen dat ik t grind in de zakken niet echt geweldig vond qua kleur.... maar toen t opdroogde kon t zeker mijne goedkeuring wegdragen , zelfs mooier!
Om 8 uur dus begonnen met graspollen plukken, trekken, snokken. Boompje in zn fatsoen knippen en toen dus dat worteldoek erin knikkeren. Was niet bepaald een sinecure kan ik je vertellen. Op ieder cruciaal plekkie een stukje gereedschap, schaar bij de hand. 2 hortensiaatjes geplaatst.

En route naar t tuincentrum waar ik een jaar of 2 geleden heen was gegaan voor een paar zakken grind voor onder de vlonders....beetje stevigheid..en lang jasje aan  je wilt toch niet gezien worden met oude bullen en omkleden, terwijl je in de tuin bezig bent, echt no optie
VERKOCHTEN ZE GEEN GRIND MEER!!

Ff op mn teulefeun gelooked en bij de karwei waren ze in de reclamee. Kijk daar hou ik van
Rond gehuppeld met echt de meest onhandige kar ever he om vervolgens te horen te krijgen dat ze ze nog hadden in Boskoop of ik kon ze bestellen maar dat duurde 7 a 10 weken. Bedankt maar wil het er vandaag al in hebben liggen. Ik hoor t mn vadertje zaliger nog zeggen, wat ze in haar hoofd heeft, heeft ze ook in haar......

Enfin, toen maar naar de G.amma, zeg ik, G.amma.
Nog 8 zakken waren er....a 25 kilo...die zakken heb je zo'n 4 x in je handen he...tellen jullie ff mee? En dat allemaal in ons kleine Citroentje Ds drietje. De voorwielen kwamen nog net niet van de grond.

Thuis gekomen bleek de man ook al vrolijk door de tuin te huppelen en heeft meegeholpen om die zakken in de tuin te dragen. Sam-sam

Dat was toch wel t leukste moment en zo had ik t me ook voorgesteld, zak openen, kiepen en verdelen.....op 8 verschillende plekken. Kwam er al snel achter dat t niet voldoende was. Ff op de website van P.raxis kijken en ook die hadden dat grind. De lange jas weer aan, ouwe bullen uit t zicht en rijden  zweten  maar.
7 zakken hadden ze nog waarvan 6 mee mochten. Achteraf had die 7de ook nog mee gekunnen. Maar dat is achteraf he. Nog ff gekeken of ze klein buxus hadden bij de bouwmarkt. Hoop planten maar duur voor hoe ze eruit zagen zeg. 6 kleine buxusje a 5.99 die op sterven na deaud waren. Laat maar.
Ff nog naar n tuincentrum gereden of ze ze daar hadden. Nee dus. Maar wat anders kleins meegenomen en dit is t resultaat!!....De was heeft er van de week al volop boven gebungeld, helemaal leuk.

Zo dat was t voor vandaag. Weer een dagje voor de baas werken en dan een lang weekend!!
Goed weekend allemaal

Liefs Brigitte

9 opmerkingen:

Gea Loosman zei

Het is een dag stevig doorwerken maar dan heb je ook wat!
Erg leuk geworden zo.
En het grind in de vorige tuinen was ook heel leuk!
Het is jammer dat je op de laatste mooie dag, voorlopig, moet werken maar er komt nog tijd genoeg om er van te genieten!
Groetjes Gea

Home and Lifestyle zei

Ik heb hier ook een stukje grind in de tuin en dat bevalt prima. Maar je verkijkt je er inderdaad op hoeveel je nodig hebt om het hele oppervlak te vullen. Het kostte je wat moeite maar gelukkig heb je het voor elkaar.

Fijn weekend! Liefs, Ingrid

kliefje zei

Jullie hebben een mooie tuin!! (Gunnend) jaloers ;)

Bonjade zei

Wat een heerlijke tuin......en hoe genieten is dat de was weer in de wind wappert........

Fijne dagen

Liefs

Brenda Schneider zei

Je moet er wat voor doen maar dan heb je ook wat haha.
Het is heel mooi geworden.
Groetjes Brenda

It's me zei

Het kost even wat moeite maar dan ziet het er ook perfect uit hoor!....geniet van een mooi weekend liefs Ria x

van alles wat in huis en tuin. zei

Je moet er wat voor overhebben hè! Wij hebben laatst wat grind gratis op kunnen halen bij iemand: laat nou net ons grind na 12 jaar wat gaan verdwijnen! (waar blijft dat nou hè....Australië?) Dus man/zoonlief er op uitgestuurd maar het verdelen liep toch wel moeilijk. Zwaar werk hoor, maar dan heb je weer wat.
Het ligt er bij jou ook weer goed bij! ( en het schijnt de inbrekers tegen te houden!)

groetjes Trijnie

labrocasha zei

Hoi zussie, een 10 voor je mooie tuin.
Ik kom nog wel een keer inspecteren! :-))))))))
LGVDGS

Herry Johnson zei

KARWEI Boskoop is de Bouwmarkt Boskoop en omstreken. KARWEI Boskoop heeft veel klanten uit Boskoop, Benthuizen, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. Maar bij KARWEI Boskoop komen ook mensen uit plaatsen zoals bijvoorbeeld Gouda, Zevenhuizen, Hazerswoude, Moerkapelle en Reeuwijk. KARWEI Boskoop is een fijne en prettige bouwmarkt met oog voor de klant. Bij KARWEI Boskoop verkopen wij ook vuurwerk.