ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 21 februari 2016

VERANDERPRAKTIJKEN EN LEKKAGES....

ohohoh wat heb ik jullie weer verwaarloosd hahaha, mea culpa. Het is alweer ff geleden dat ik een laatste post hier neerknalde en ben ook amper bij jullie langs geweest.
Ben uberhaupt weinig op het wereldwijdeweb te vinden geweest. Drukdrukdruk zoals iedereen, en dat voor een huisvrouw die ' alle tijd' van de wereld heeft.
Maar niets is minder waar uiteraard want ook ik kom tijd tekort  en zin

Zo veranderde ik na al het verfgebeuren hier in huize S de keuken. Kacheltje weer terug bij de keukendeur, bruine kastje op diens plek, grijze kast ipv de bruine,bidstoeltje op de plek van de grijze kast en haltafeltje aan de zijkant van de keuken gezet met de grote zinken prullenbak eronder, een stuk rustiger en opgeruimd en gekuist uiteraard. Niet dat jullie denken dat ik 1 of ander visnetje ben. Maar ben ik nog te volgen waar wat staat?....hoor t jullie al bijna denken ? Miss handiger als ik t ff laat zien dan. Zo dus....niet wegzappen want t wordt nog spannender .... Tafel ook meteen een kwart slag gedraaid...


 Voorlopig mag t zo allemaal blijven staan. Zo ook de woonkamer, die is ook een beetje veranderd maar daarover meer in een volgende post

Herkennen jullie trouwens deze nog nog nog nog,,,,Beneden in het halletje, nadat de vloer daar ook beklodderd en bekwast  en bepoezelpoot was door joors troelie  en Jay....

Inmiddels ziet t er zo uit....Complete warzone. *snik*
Na een duchtige stofzuigsessie ontdekte ik dus een paar druppels water op/ achter het trommeltje met de schoentjes van de gedrochtjes, keek naar boven en zag daar dus ook een paar druppels aan t plafond hangen...wat de f....!!??

Na een trapje tevoorschijn te hebben getoverd en tegen de plafondschroten te hebben geduwd kwamen er wel een paar meer naar beneden ahum.
Theedoek tussen de afwerklat gefrot en een bevriende buurman erbij gehaald. De gedachte was dat t condens kon zijn van een leiding die achter dat plafond zit. Ff aankijken was t advies. Toen hij er was en ik tegen t plafond duwde verscheen er dus helemaal niks nakkes nada.....of je met een doodziek kind zit bij de huisarts en daar dan ineens niks meer mankeert....herkenbaar denk ik zo....

Maar met de dag werd t erger en na gebeld te hebben met verzekering en beheerder van de VvE kreeg ik donderdag telefoon van de aannemer om n afspraak te maken en dat werd vrijdagochtend tussen 8 en 9 uur. PRIMA, kom maar. 2 man sterk stonden ze om KWART voor 8 al voor den deur. ff aangekeken, bevoeld en buiten gekeken, ging hun gedachte toch uit naar of de gevel of het dak. Hun trap was niet toereikend om op het dak te springen en zij zouden t  weer  doorspelen naar een ander met een grotere trap....of zoiets.
Maar vrijdagavond werd ik toch wel giga onrustig van het gedrup en om de 5 minuten was het stuk keukenpapier verzadigd van t vocht dat de man toch maar besloot om de storingscentrale te bellen voor het ' hoe nu verder'
Loodgieter zou tussen 9 en half 11 aanwezig zijn om de oorzaak te zoeken. Samen met de man op n gegeven moment een opening in de spouwmuur gevonden bij het balkon van onze slaapkamer. Spul gehaald met de loodgieter want hij kende heg noch steg en laat ik nu feilloos weten waar de gamma zit. Het gat dichtgekit maar toch bleef hem t gevoel bekruipen dat dat niet t drupprobleem was.

Had ik al gezegd dat hij de wc had opengehakt?  Ja echt.
Nou aan de zijkant dan en bij t kraantje van het doortrekding. Ook de afvoer van het fonteintje eraf gehaald. In eerste instantie gingen zijn gedachten uit naar een ordinaire verstopping omdat t water bij de afvoer naar boven kwam als de keukenkraan lang open stond. Maar nog steeds zat t hem niet lekker. Watermeter genoteerd, ff koffie gedronken en daarna weer de meter bekeken en ondanks dat niemand water had gepakt waren er toch weer een paar cijfertjes versprongen en het moest gewoon een waterleiding zijn.Na een paar paracetamols, (hij was net een dag beter, dacht hij, maar voelde zich beroerd) en koffie, ging hij toch weer verder met speuren in de wc, vervolgens weer 2 trappen naar beneden, de berging in. Probeerde van alles uit te sluiten. Kon hier prima aan zn conditie werken zeg maar, barst hier van de trappen. En na een paar plafondschroten in de berging eruit te hebben geplukt zag hij ineens t probleem. Toch een waterleiding in het beton vanaf de wc naar beneden. Om n lang verhaal kort te maken, hij is tegen half 10 aangekomen en tegen half 4 was hij klaar. Collega had hem gezegd een afspraak te maken maar deze man wilde ons zo niet laten zitten, top kerel.
Tussen de buitenmuur en plafond drupt t nog steeds en dat zal t nog wel ff blijven doen, alles is verzadigd van t vocht. De man print morgen een schadeformulier uit voor de verzekering zodat we die in kunnen vullen en hopelijk komt er dan snel een expert kijken. Wordt vervolgd zeg maar....


achter t plafond


Bijschrift toevoegen


vloer/ plafond berging /keuken


need I say more....

Nou lieve mensen, ik wens jullie nog een fijne avond en tot de volgende post

Liefs Brigitte

10 opmerkingen:

Jilly Garcy zei

Oh wat erg , Brigitte , daar kan een mens zo van balen .
Water zoekt toch zijn weg zeggen ze dan , hopelijk komt het snel in orde .
Toch nog een fijne avond.
Groetjes , Christel , garcya's place

Home and Lifestyle zei

Op een lekkage zit je nooit te wachten, wat een gedoe kan het dan zijn om het lek te vinden hè! Gelukkig is het uiteindelijk gelukt en drupt het nu daar vandaan niet meer verder.

Liefs, Ingrid

Onder de rieten kap zei

Oh erg dit! Ik hoop zo dat ze het snel kunnen verhelpen, mijn zus heeft ook eens zoiets gehad en dat heeft weken geduurd en heel wat gesloop en gezoek voor ze de oorzaak te pakken hadden,sterkte!
Liefs,Yvonne

Anneke zei

Oh wat een ramp is dat. Wij hebben het in de slaapkamer gehad toen we met vakantie waren. De slaapkamer was een ravage. En eer de verzekering kwam kijken. .... Gggrrrr. Ik hoop voor je dat het snel opgelost worden.
Liefs Anneke

It's me zei

Achhhh nee vreselijk.....hoop dat het snel is opgelost allemaal...liefs Ria x ❤️

van alles wat in huis en tuin. zei

Oh...wat errug!! Zo kun je weer helemaal opnieuw de boel op kalefateren!
Wij hadden het een keer in de kamer: een loodklap (?) van het platte dak was niet goed. Gelukkig zat het nog in de garantie van de aannemer maar je moet wel weer aan het verven.....dat zit dan niet in de garantie hè!!
Sterkte met de boel!

groetjes Trijnie

Gea Loosman zei

Wat vervelend die lekkage en de ravage die je er van hebt is nog erger!
Ik heb het in de slaapkamer gehad na een maandje Ameland kwamen we thuis en toen bleek het al een tijdje gelekt te hebben,vies en stingkende schimmel op het bed.
Alles was bedorven maar gelukkig was de verzekering erg snel en de volgende ochtend stond er al een man om de schade te verhelpen.
Maar het was een traumatische ervaring en nog steeds ga ik eerst boven kijken als we terug komen, stel je voor....
Heel veel sterkte met alles
Groetjes Gea

Anoniem zei

Lekkage wil je nooit in je huis, al is de oorzaak op een gegeven moment gevonden (en hopelijk snel!) dan begint het herstellen pas (nadat de verzekering over de brug komt).
Wij hebben dat gehad na het plaatsen van de lichtstraat bij de aanbouw. Na een hevige regenbui bleef het druppelen aan één kant. De timmerman gaf de dakdekker de schuld en vice versa, allee, je snapt het wel...Maar ondertussen werd de plek op het plafond groter en groter...Boos heb ik toen alle partijen én de aannemer tegelijk op het dak geroepen om de boel te verkennen, zodat ze elkaar recht in het gezicht de schuld konden geven. Ze mochten niet eerder naar onder komen, haha. Toen was het snel bekeken: de lichtstraat was scheef geplaatst en daarbij te haaks gebouwd (in ons oude huis is niks haaks!). Opnieuw dus. Sindsdien hebben we geen druppel meer gezien...Maar ja, manlief kon wel het plafond opnieuw witten (echt zijn lievelingsklus...niet!)
In je woonkamer heb je het in ieder geval heel gezellig met al die hoekjes. En droog! Toch?...
Liefs, Peetje

ByMir zei

O bah, lekkage. Zo *piep*.
Daarentegen wel erg gezellig in je woonkamer. Ik ken het gevoel, om de haverklap veranderen. Ik zie de blik alweer in de ogen van manlief haha.

Fijne zonnige dag.

Liefs,
Mirjam
ByMir

Bij Sandra Thuis zei

He,jasses ! Wat een toestand ... Maar het is weer achter de rug, toch?
Na mijn " overstroming " in de Hal is er nu eindelijk schot in de zaak, en kan ik het laten herstellen, jippie!
Jij moet weer alles opnieuw " beklodderen " denk ik......en de rotzooi die je er van hebt, bah.

Fijn weekend Brigitte!

Groetjes,Sandra