ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

donderdag 15 oktober 2015

WASMACHINE PERIKELEN


Een paar weken geleden vroeg de dochter of ik haar sjaal ff kon spoelen. Ze kwam net van haar werk en het was al n uur of 10 en de poeskes waren dus al in de berging, net zoals de wasmachine.
Geen probleem mop. Sjaal in de machine, wat spul erbij, juiste programma en draaien met die handel. Deur van de berging wer dicht en op de bank geploft.......

De volgende ochtend, juist, niet meer aan die sjaal gedacht. Achteraf ook helemaal niks meer gehoord wb dat draaiorgel....

Toen ik dus de grobbebollen ging voederen zag ik dat de machine aan het knipperen was, van p naar f en weer terug....ships aan den knikker. En uiteraard op het moment dat je het boekje zoekt kom je het nergens tegen he.

Opgezocht op internet en daar stond dat je bij die melding zufort de waterkraan diende dicht te draaien. Nondekanonne...

De dag ervoor zag ik ook dat hij aan de zijkant lekte,  ongeveer 1 druppel per 3 sec? Ruime schatting.
Balen met een vette hoofdletter want dat ding is iets waar je niet zonder kunt met een gezin van 4.

De zoon zei dat hij na school wel ff zou kijken samen met mij. Hij helpt wel eens in een garage en zou er nou zoveel verschil zijn tussen een oude auto of zo' n wasding??

Iig, de zoon kwam thuis en na wat  giga   aandringen  zeuren  mijnerzijds togen we richting het washok. De zoon vroeg waar het klepje voor was. Het klepje......dat ik daar zelf niet op kwam zeg, man man man wat een mutsekluts.  Eerst de machine afgepompt, ben niet echt gek.

Klein teiltje gepakt, onder gekwakt en draaien aan die stop. Hmmm, kreeg de stop er dus niet uit wat ik ook draaide of deed. MAAR EEN PUTLUCHT DAT ERUIT KWAM!!

Na een minuut of 5 draaien en doen kwam eindelijk de stop eruit.  ook bijna mn lunch maar dat terzijde Er zat wel wat kattenhaar en smurrie in maar dat was ook al.
Zei tegen de zoon om zn vingers erin te steken maar die stond inmiddels op een veilige afstand met een fles wasverzachter onder zn mopsneus....en de camera richting mij...vond het wel humoristisch hoe zn moeder daar zat al kokkende

Tussen het kokhalzen door stak ik mn hand richting het stinkhol om vervolgens diezelfde hand weer terug te trekken....pfffff echt erg. En geloof me nou maar, ik ben echt geen viesnetje, hou mn huishouden altijd fris ende fruitig maar dit sloeg echt alles. Ben ook nooit bij de luiers van die 2 over mn huigje gegaan of ook maar enigszins in die richting maar dit!!??

Eindelijk mn hand erin en voelen....gatver....maar er zat idd iets in dat draaiding. Nl een stukje veter met uiteinde van een vest en nog een los uiteinde....waarschijnlijk van hetzelfde vest.

Nu dat eruit was, restte mij nog 1 ding en dat was om de stop nog onder de kraan te dompelen en te reinigen....en daar kwam dus nog wat uit, nl een haarspelde, stukje plastic ( overblijfsel van ID van de dochter?) en een 1 cent uit de vorige eeuw...!!

Na dit alles, wat soda in den wasser geknikkerd en op 95 gr kookwas laten draaien zodat hij helemaal nieuwt van binnen zou worden. Meteen de droger aangepakt en de stofopvangslede, of hoe dat ding ook moge heten, onder de douche gekwakt. Binnenkant volledig ontdaan van al die stofstukken en wat had ik een zin om de volgende dag te gaan wassen want het lekken was dus ook voorbij...HOERA!!!

Zou je denken he....tot eergisteren diezelfde melding kwam. Eerst het water netjes afgepompt....maakte hij voorheen ditzelfde subtiele geluid?.
Bakje ervoor, stop kwam er meteen uit. Zat wel wat smurrie enzo in maar thats it....vreemd. Weer met mn vingers erin, het stonk iig niet dus geen totssessie.
Ineens voelde ik aan de zijkant een opening. Daar mn vingers in gefrot en JAHOOR daar zat iets....leek wel een sok. Kwam dus nog een vestkoord van de zoon uit!!! Op het moment dat ik die te pakken kreeg tussen 2 vingers en hem eruit trok kwam er dus een ware tsoenami! Dat paste helemaal niet in dat kleine bakje. Er lagen nog 3 dekbedhoezen die gewassen moesten worden en die maar alvast een voorwas gegeven. Het water bleef komen en zo ik de vorige keer de stop er niet uit kreeg, kreeg ik hem nu er dus niet in....SHIPSSS.....?

Na nog een keer proberen lukte het eindelijk om de stop terug te plaatsen maar qua vloed mocht het niet meer baten. De knieen waren inmiddels doorweekt en zo ook de neuzen van mn uggjes. Ik had het dus goed gehoord dat het afpompen vreemd klonk. Maar als ik dat  programma al gebruik blijf ik er nooit bij staan omdat ik altijd wel 'ff' iets anders ga doen.
Erna heb ik gewassen en het mesjientje spint dat het een lieve lust is en er ligt inmiddels weer genoeg voor dat ding om hem weer aan te slingeren....maar niet voordat ik er een bakje onder plaats en de pomp even controleer want wie weet tover ik weer iets tevoorschijn, je weet het maar nooit met dat goochelinstrument.

Verder maar wat accessoires van plek wisselen, je moet wat als huisvrouw om je dagen door te komen. En nee, de meubels blijven staan waar ze staan....denk ik.....miss een paar....wie weet.

Wat ik gisteravond nog wel heb gedaan zijn de greepjes van de salontafel verwisseld met een paar die ik nog had liggen.

voor...

na 

Ziet er leuker uit toch?
Zal maar niet zeggen waar ik de bovenste op vind lijken hahaha.

Nou ik ga mn laptop maar eens afsluiten. De man is bijna zover om het pand te verlaten. Kan ik mn muziek op tandje hard zetten en onder het schuiven nog wat meebleren en ondertussen een paar wasjes draaien. Kom mn dag wel door.

Fijne dag

Liefs Brigitte

12 opmerkingen:

debora zei

bij het lezen van je eerste 6zinnetjes dacht ik...jah..daar is een poesje in de wasmachine geraakt en meegewassen,durfde haast niet verder lezen hihi,maar oef het waren "mankementjes"die zijn opgelost!!!want je zou je eerste niet zijn waar zo'n dingen gebeuren...groeten uit het koude belgie

Zjietje zei

Hahaha nee, daar zijn die knoesten veel te groot voor om niet op te vallen . Groetjes terug uit t net zo koude Nederland :))

Home and Lifestyle zei

Pwrsoonlijk dacht ik ook dat we een poes-in-de-wasmachine verhaal gingen lezen, maar pfft...gelukkig was dat niet het geval. Wat heb je dit weer kostelijk verwoord, was wel blij dat mijn lunch inmiddels al wat gezakt was. Je beschrijft het tenslotte behoorlijk beeldend. Ik ben blij dat jullie eruit gekomen zijn, nu maar hopen dat ie het blijft doen, zonder al die mankementen.

Liefs, Ingrid

Jilly Garcy zei

Ik dacht eigenlijk dat je ging vertellen dat de sjaal van dochterlief ergens zat ingedraaid . Niet dus, maar van alles anders .
Mijn wasmachine ( is nog geen jaar oud) lekte water langs het zeepbakje , wat een viezigheid zat daar vanachter in zeg , bahhh.
Maar ook probleem opgelost . Hopelijk blijven bij jou de mankementen uit en kan je verder wassen naar hartelust .hihi.
Fijne avond ,
Christel , Garcya's place

Het Moonhuis zei

Ooh nee je kunt met een gezin nog geen dag zonder wasmachine. Een paar weken geleden waren zowel mijn wasmachine als mijn droger stuk, echt drama. Gelukkig kon je het probleem zelf verhelpen!

Liefs Monica

Kom Achterom zei

oh nee ik ruik het van verre!! hahaha klinkt allemaal heel bekent! Onze wasmien is inmiddels zo aangepast dat alleen manlief hem nog aan de praat kan krijgen hahaha heerlijk nooit meer wassen!!
fijne dag
Yolanda

van alles wat in huis en tuin. zei

Haha.....komt me bekend voor! Had ik ook een keer en je wilt niet weten hoeveel water er dan uit kan komen.....hoewel: jij nu wel!
En die smurrie....idd wat een stank!
Ook ik dacht in het begin dat je er een kat in had rond laten draaien maar gelukkig was dat niet zo! Lijkt me niet leuk om die tussen de smurrie tegen te komen toch?

groet Trijnie

labrocasha zei

Hee klusjesvrouw,je was me schiene is als een verrassingsei, een omhulsel met daarin een"surprise". Of als de ouderwetse grabbelton,je weet nooit wat er uitkomt. Of ..........zelfs met een beetje show kun je zelfs de live shows van hans kazan overnemen....
Je zoon is very cever :-) Heeft hij ook beginplaatje geschoten???????
Ieder zijn taak daar bij jullie dus.
Hahah
Tot de volgende POST

Zjietje zei

Had hem de keus gegeven, of zn vingers in de pomp of koken. Je hoeft niet meer te raden wat t werd hahaha

labrocasha zei

Ehhhhhhhhhhhhhhhhhh,
Jij deed de voorwas en hij de hoofdwas:-)

Anneke zei

Wat een ramp is dat geweest zeg hihi. Ik dacht ook dat de sjaal van je dochter ergens vast zat. Ja zonder wasmachine kunnen we niet. Zelf heb ik het ook wel eens gehad maar gelukkig niet zo erg als bij jouw. Gelukkig kun je weer gewoon wassen pff .
Liefs annëke

Zjietje zei

Goed geregeld toch hahaha