ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

maandag 19 januari 2015

ONGELUK IN EEN KLEIN HOEKJEOns weekend verliep anders dan anders. Niet dat je alles kunt plannen maar sommige dingen zijn onvoorzien. Zo had ik vrijdag lekker  makkelijk  spaghetti gemaakt en stokbrood  af  gebakken met vers gedraaide tomatenpesto  door de zoon

Overal de kaarsjes aan want dat staat zo gezellig als de man thuiskomt, om te genieten van de rust na een drukke werkweek en het feit dat we de volgende dag 24 jaar getrouwd waren....lekker relaxed....zou je denken....

De man belde me rond half 8 en hoorde al aan zn stem dat er iets was....

Na het verlaten van het werkpand stond hij stil bij het eerste stoplicht en vanuit zijn ooghoeken zag hij een auto aan komen scheuren van links en ondanks dat de man groen licht had, wachtte hij nog even, onderbuikgevoel van de man want die  achterlijke  idioot  racete door het rode licht.

Onder een lichte  serieuze vloek, zo vertelde de man, keek hij nog even naar rechts en nog een keer naar links en trok behendig op en ineens BOEM !
Hij dacht eerst dat een collega op de fiets nog ff op zn ruit tikte om nog iets te zeggen maar dat was t dus niet, er was een fietser die zo nodig over onze motorkap wilde vliegen......
De 21-jarige fietsvlieger was even opgestaan om weer te gaan liggen op de stoep want dat is een stukje veiliger dan op straat liggen, toch?
 Inmiddels waren er nog 2 fietsers gestopt om te helpen, 1 om zijn hoofd te ondersteunen want de jongeman had zijn rugzak nog om en de ander die bleef tegen hem aan l*llen.

Ondertussen belde de man 112 en toevallig waren er wat agenten aan t koffieleuten aan de overkant bij een tankstation en met 8 man en vrouw sterk kwamen ze aangehuppeld. De ambulance stond ook ergens om een hoekje want ook die was er met 2 a 3 minuten. De man zei al tegen de agent dat hij niet eens wist waar die vliegende hollander ineens vandaan kwam. Na het blazen, meteen een P van prima, heeft de man zn verhaal gedaan en stond op zn stengeltjes te shaken.

In de ambulance had de knul al meteen eerlijk vertelt dat hij bezig was met zijn mobiel en door rood reed....doet hij denk ik niet nog een keer

Dus zo kun je heel goed uitkijken en erger voorkomen om vervolgens een vliegend kind op je motorkap te zien stuiteren.

De man kwam rond 9 uur thuis, totaal van het padje af en heeft zijn verhaal x op x vertelt, vol ongeloof, schuldgevoel, ondanks dat hij wist dat het niet zijn schuld was maar toch en ongerustheid om die knul.

Ik kon praten als brugman maar wist dat de man eerst die knul zelf moest horen voor die spanning weg zou trekken.

Zaterdagavond belde die jongeman en op wat blauwe plekken na ging het goed en er viel een kilo of 20 van de man zijn schouders en kon hij eindelijk weer volop glimlachen...

Het had heel anders kunnen gaan maar daar staan we maar niet bij stil

Volgend weekend gaan we nog met zn 4tjes ergens een happie eten ter gelegenheid van ons 24jarig jubileum want dat kwam er van t weekend niet van, wat in het vat zit verzuurt niet

EIND GOED AL GOED

Wees voorzichtig en heb een goeie week allemaal

Liefs Brigitte

8 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Ohh, dat was inderdaad flink schrikken. In het verkeer kom je soms ogen tekort doordat mensen zich niet aan de verkeersregels houden....en vaak gaat dat net goed maar nu net niet en dat was dus flink schrikken voor je man en die vliegende hollander. Gelukkig dat het nu met iedereen goed gaat. Maar dat je man het wel heel prettig vond om dat van het slachtoffer zelf te horen, begrijp ik maar al te goed.

Soms vind ik berichten over een ongeval zo vreemd klinken wanneer er gezegd wordt dat de ander met de schrik vrij kwam. Dat zeggen ze zelfs bij een dodelijk ongeval. Of je dan schuldig aan het voorval bent of niet, met de schrik vrijkomen lijkt mij dan toch echt niet van torpassing. Dan ben je toch compleet in shock!

Aankomend weekend de bloemetjes maar eens buiten zetten i.v.m. jullie 24-jarig huwelijksfeest. Van harte gefeliciteerd en veel plezier!

Liefs, Ingrid

Onder de rieten kap zei

Wat heeft jouw man het slecht gehad, ik ben ook altijd zo bang voor mensen die niet opletten, gelukkig is het goed afgelopen! Ik hoop dat jullie een superleuk 24-jarig jubileum mogen vieren, dat hebben jullie zeker verdiend!!
Veel liefs, Yvonne

De Meidenmuts zei

Jeetje.....wat zal je man geschrokken zijn!!
Gelukkig is alles goed gekomen!
En van harte gefeliciteerd met jullie 24 jarig jubileum!
Geniet ervan!

Groetjes Anita

Jilly Garcy zei

Goh , wat zal jouw man geschrokken zijn, je moet inderdaad ogen op je achterhoofd hebben om in te schatten wat anderen gaan doen.
Gelukkig met goede afloop.
Geniet van je 24 jarig huwelijk , das leuker om aan te denken.
Groetjes
Christel

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat een schrik! Ik kan me voorstellen dat je daar steeds mee bezig bent in je hoofd!
Het zure is dan dat je zo goed oplet en dat er dan nog steeds wat kan gebeuren! Fijn dat de jongen zelf even kon bellen met een goede mededeling.
Nu kun je van harte je feestje vieren: nog gefeliciteerd!

groet Trijnie

inge van der sanden zei

Gefeliciteerd met je 24 jarig jubileum...
Wat een schrik zeg...gelukkig is het goed afgelopen...vorige week had ik er ook eentje bijna op mijn motorkap...gelukkig zei mijn gevoel remmen want hij ziet je niet..te druk met z´n telefoon..waar anders mee...hij had niet eens in de gaten, dat hij een drukke weg over aan het steken was...nou die schrok, toen ik flink toeterde...hopelijk doet hij het niet meer voor de tweede keer.

Fijne avond,
Inge, my choice

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Zo die zal even schrik in de benen hebben gehad, maar fijn dat de fietser er niets aan over heeft gehouden. Ook al was je man niet fout, dan nog zou dat wel heel erg zijn maar gelukkig goede afloop dus geniet extra volgend weekend!

Het Moonhuis zei

Pfff dat is goed afgelopen, ik begrijp heel goed dat je man nogal van het (zoals jij het noemt) padje af was hoor. ik zie het vaak hoor, fietsers met een mobiel in de hand, echt levensgevaarlijk!
Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag!!

Liefs Monica