ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 27 juni 2015

TOON EN MEER

Zoals jullie in mn op1 na laatste post konden zien, had ik een nieuw blok gekwanseld in de keuken in een zelfgemengde kleur hekswaardig.

Nu was ik de kleur bij de tv al een behoorlijke tijd beu, een blauwig grijs waar in totaal geen warmte vanaf straalde, op de thermostaat na.

Nou werd die thermostaat afgelopen maandag vervangen door een nieuwe, nadat we ons stroom-en gas abonnement voor 4 jaar vast hadden laten leggen waarbij je dus een gratis Toon kreeg, incluis aansluiten en binnen 6 weken nieuwe meters. Dat komt mooi uit want al die dingen in de meterkast stammen uit het jaar nul.

De meneer aan de telefoon belde dus 2 weken gelee met de mededeling dat ons abonnementje per 1 juli verliep. Heb hem dus even aan zn eurtje getrokken en vermeldde die meneer dat we alles voor 4 jaar hadden laten vastleggen. Liep daar enigszins langs mekaar zei diezelfde kerel  joh

Maar meteen vatte die meneer de koe bij de horens en maakte een afspraak om de Toon te komen installeren. Pas de problemos.
Moest rekening houden met t feit dat de installateur zo'n 1,5 uur binnen mijn 4 muren zou vertoeven, ook geen probleem. Wifi-nummer bij de hand houden en nog een nummer wat achterop de router staat, een stekkerdoos voor bij de CV en een stopcontact in de meterkast....ik heb het allemaal!

Kreeg vorige week een bevestiging met al deze benodigdheden en dat ik hem tussen 2 en 3 kon verwachten.
Dus was ik maandag al op tijd in het winkelcentrum te vinden om alles voor het avondeten in huis te halen, belde de dochter rond half 12 dat die meneren er al waren!!
In turbovaart naar huize S gesjeesd op mn fietske en de mannen, opperhoofd en  half bejaarde  stagair  hadden  Toontje al opgehangen en wensten de meterkast te bewonderen om tot de ontdekking te komen dat er een stopcontact zit waar ze meteen iets inplugden wat op die nieuwemetersbinnen6weken aangesloten zou gaan worden.
Ook wilden ze de cv-ruimte gaarne zien. Of ik een stekkerblok had....had ik allemaal al klaar willen leggen zodra ik terug was van dat boodschappen doen. Ze waren tenslotte ook veuls te vroeg....

Een verlengsnoer van 6 meter van de bovenkastjes in de keuken getrokken en weer naar boven geraced. 'Maar mevrouw, die moet in een ander stopcontact'..... geen probleem hoor. Tot bij mij t kwartje viel, dat dat dus permanent zou blijven. Handig als ze wat duidelijker waren geweest  omtrent dat ding. De meneer aan de telefoon had t ook nog over boren dussss...
Weer naar beneden gesprongen en een ander stekkerblok uit de woonkamer geplukt en nu waren ze tevree.

Binnen no time kwamen ze weer naar beneden en kreeg ondertussen van de dochter een Wappje dat ik maar niet moest vragen of ze koffie wilden want ze hadden ramadan....

Ff het Toontje aangemeld, wifi en dat andere erin getiepert, korte cursus en ze gingen weer en route.....1.5 uur? Binnen half uur waren de piepers gevlogen!

Het opperhoofd meldde me nog dat ik nog wel wat verf op de muur moest kwasten want Toontje was smaller dat die andere  prehistorie he

Nou de volgende dag was Hettie de heks al aan t roeren en mengen tot de gewenste  hoeveelheid  kleur.
Wat er zoal inging? Nou ik had nog een paar druppels Annie Sloan, French Linnen, deed daar 2 blikjes Richmond Green van le noir&blanc bij, roerde er nog wat antraciet en cottage green van de action bij maar t bleef te grijs. Wilde een taupe-achtig-kleurtje die zou matchen met de andere 2 muren in French Linnen. Bedacht me ineens dat ik nog keramiekverf had en daar 2 kleuren uit t doosje geplukt,  zwart en rood/bruin. Toen geroerd en toen kwam er eindelijk de kleur die ik  bij benadering  in mn gedachten had.
Zodra iedereen zijn/ haar hielen had gelicht, trap gescoord en de boel  vlokken haar  van de kant gehaald en met mn dunne kwastje weer de boel ingekleurd en met de roller gerold. He-le-maal mn kleur, alhoewel de juiste kleur niet op de foto overkomt, beetje jammer.







Halverwege gestopt want ik had ook nog een koffieafspraak hier in het complex, want vanaf zaterdag mag ik mn 16-j (h) arig vriendinneke weer verzorgen voor 2 weken :))

Bij thuiskomst de draad uuhh kwast weer opgepakt en de rest beklodderd
Aangezien ik meer dan genoeg verf gekokkereld had, kon ik de laatste lelijk gelige radiator ook bekwasten.
Plankje uit de schuur geplukt en ook beklodderd.
En zo ziet t er dan uit.



Er zaten vieze rode plekken op die warmteplaat die bestand waren tegen alle toeters en bellen die ik uitgeprobeerd heb.
Kan ik dat ook weer van mn  was  lijst afvinken....staat nog genoeg op die lijst en er komt ook genoeg bij steeds....heb vanmorgen weer een lichtinval gehad omtrent de 2 pallets die de man laatst meenam maar daarover later meer

Ook heb ik de ballen aan een touw geregen, bekwast met richmond green en hier hangt ie voorlopig goed.


Het weegt best wel wat en mn body van papier machee krijgt er haast een hernia van.

Nog iets anders waar mn oog gisteren op viel, gelukkig, want de wildhang die naast de trap in de keuken hing had last van plug versus muur moeheid en als dat 's nachts naar beneden knikkert zijn we een hartverzakking rijker en dan heb ik t nog niet eens over de schade. Doe maar nie

Aan de balustrade in de vide geslingerd, klinkt wel heul sjiek he :))
Stukkie steviger en uiteraard op mijn hoogte afgesteld
Miss een bordje bij de trap hangen waar de onderdoorloophoogte op staat

Over borden gesproken.....zoals jullie miss wel weten wonen we aan het water en van de week heb ik dus vor schandaal staan lachen bij de Wibr@ toen ik dit zag...is ie grappig of is ie grappig. Nou ik vond van wel, want echt, voor geen goud dat ik dat water in duik :))



Maar hier dus hoe de wildhang er nu bijhangt






Nou dat was het weer voor vandaag. Zo nog de nasi koening  laten  maken (gele feestrijst) aankleden en opkalefateren. De stofzuiger heeft zn best al gedaan. Nog een paar boodschappen doen en dan kan het feest hier beginnen

Ik wens jullie een goed weekend en tot de volgende post

Liefs Brgitte

2 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Een nieuwe toon en een nieuw blok op de muur...volgende week met dat mooie weer heb jij wel wat rust verdiend hihi.

Fijn weekend verder. Liefs, Ingrid

Onder de rieten kap zei

Zo jij hebt weer een hoop gedaan zeg!! Poeh! Echt allemaal leuke dingen weer, je wildrek is gaaf en dat zwembadbordje wil ik ook haha!!
Liefs,Yvonne