ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zondag 26 oktober 2014

STANDJE RELAX

Wat een heerlijk weekend was/ is het. 
Gisteren met de man alleen de hort op geweest, lekker met zn tweetjes en route naar le Belgique, om precies te zijn naar Mechelen.
De man wilde kijken voor nieuwe patta's, schoeisel, schoenen. 
Hij heeft een uitgesproken smaak en houdt volstrekt gaar niet van 13 in 1 dozijn en nog geslaagd ook. Sterker nog, we kwamen thuis met 2 dezelfde schoenen, een linker en een rechter en ook nog 3 nieuwe overhemden. Die kan er weer ff tegen.

We komen al 12 jaar in Mechelen, sinds de grenzen open gingen en de euro zijn intrede had gedaan. Daar ook een  vr  eettentje gevonden waar we dan dus ook standaard hene gaan en ons kent ons. De man werd al begroet door een klant en ik door de eigenaar, zo leuk

Heerlijk aan de scampi's gezeten en de fritten en met een goed gevulde buik gingen we huiswaarts.
Bij het thuis weggaan had ik al  met mn grote mond  tegen de man gezegd, jij heen ik terug? Vond hij natuurlijk meteen goed. Ik rij niet graag op onbekend terrein en ook niet in het schemer/ donker. Onbekend omdat we nu natuurlijk een andere route moeten rijden dan toen we nog op ons oude adres woonden. 
De man vroeg nog bij t weggaan, of hij moest rijden? Maar ik laat me natuurlijk niet kennen en weer met die grote waffel van me, nee hoor ik rij wel....*zucht* 

Had hem al gewaarschuwd om vooral geen goedbedoelde adviezen te strooien  commentaar  te leveren   want waar hij al dik 25 jaar ervaring heeft heb ikke er 3.
Dat waffeltje van mij vraagt t anders wel mocht t nodig zijn. 
Heb als een stijve plank achter da stuur gezeten tot ik bekend terrein zag en dan vloeit die spanning zo weg. Ik weet het, ik ben een muts. Als ik in mn uppie rij heb ik eigenlijk nergens last van, of iig stukke minder...mits op onbekend terrein maar dan heb ik al wel op streetview zitten koekeloeren. Zo ben ik ook wel weer.

Bij thuiskomst zat de dochter ons al op te wachten.  Die had 's middags voor de man nog een flesje jajum gehaald, de man had zeg maar zijn dag. 
De zoon was op een feest bij vrienden. Dus een heerlijk rustig avondje....toch?

Van de week kwam de dochters nieuwe vriend zich voorstellen, wat een leuke lieverd zeg, die mag blijven hoor. 

En die stond dus, nadat we net goed en wel een half uur thuis waren en ik me net in mn pyjees had gehesen, onverwachts voor de deur!! Ja wat doe je dan? Nou gewoon in die pyjees blijven zitten met slobsokken en al

Dit weekend ook nog eens een extra uur weekend, dus vroeger donker en dus ook vroeger de kaarsjes en de verwarming aan, de zoon die inmiddels ook weer thuis is, heeft al gekookt. Ik hoef zo alleen nog maar wat pasta in die pan met kokend water te mikken en we kenne eten....Hoe relaxed is dat!!
Nou heul relaxed :))

Ik wens jullie nog een heerlijk relaxte avond en tot de volgende post 

Liefs Brigitte
11 opmerkingen:

Marie-José zei

Wat schrijf je ongelofelijk grappig Brigitte :-)
Ik heb het met een dikke smile zitten lezen.
Ik rij heel graag auto maar als ik een onbekend stuk moet gaan rijden dan check ik eerst google maps, dan ben ik er ook pas gerust op ;-)
Die man van jou had wel een bofweekend zeg, hihihi...

Fijne week en lieve groet, MJ

Home and Lifestyle zei

Het maakt mij nooit zo uit of en waar ik moet rijden, al moet ik zeggen dat ik navigatie dan wel onmisbaar vind. Afgelopen week moest ik dochterlief met teamgenoten naar een volleybalwedstrijd rijden, een uur rijden hier vandaan met een heel stuk door de weilanden (op van die landweggetjes)...dan moet ik er toch niet aan denken dat ik dat op eigen intuitie had moeten doen, dan waren we er nu nog niet geweest ;-). Leuk zo'n dagje samen uit!

Lieve groet, Ingrid

Danielle van Heusden zei

Haha wat een geweldige post weer zeg!
Moet ook altijd lachen om hoe jij dingen beschrijft:) ik herken het wel die spanning van rijden in onbekend gebied.. we zijn vast niet de enige; ) maar zo te horen was je man dit weekend de bofferd! Wanneer is et weer jou beurt?;) fijne zondag nog! Liefs Daniëlle

inge van der sanden zei

Ik rijdt heel graag auto, rijdt zelfs wel eens om, omdat ik het zo leuk vindt...
Het was wel een super weekend voor je man...ik heb het weer met plezier gelezen.
Fijne week.

groetjes,
Inge, my choice

van alles wat in huis en tuin. zei

Nou....dat gevoel ken ik maar al te god! Zit nooit relaxt achter het stuur vooral niet als het donker is! Zie altijd beren....eh wilde zwijnen en herten op de weg. Maar ja....manlief mag ook wel eens op een feestje drinken, toch?
Dus offer ik me als liefhebbende echtgenote op....goed hè?
Is Mechelen echt leuk? Je hoort alleen van Gent en Brugge maar ik had nog nooit veel van Mechelen gehoord. waarschijnlijk alleen leuk voor mannen die bijzondere schoenen willen.....en dan nog wel 2!! Haha.

groet Trijnie

Het Moonhuis zei

Lijkt me leuk Mechelen, ik ga sowieso graag naar België.
Commentaar leveren is man eigen, maar als ie dat gaat doen, dan stop en dan rijdt ie zelf maar hihi!!

Liefs Monica

Anneke zei

Mechelen is leuk he? Het is bij. Mij äl een poos geleden dát we daar geweest zijn. Zelf vind ik äutorijden heerlijk. Maar ik heb ook zo'n man hoor die zich met mijn rijstijl bemoeid. En o wee als ik het dan bij hem doe hi hi.
Liefs Anneke

Zjietje zei

Begrijp me niet verkeerd maar ik vind autorijden ook erg leuk maar dan t liefst alleen en met mn muziek op tandje redelijk hard en meeblèren :))))

Zjietje zei

Mechelen is ontzettend leuk maar miss voor ons ook mee omdat we en al zolang komen. Maar qua winkels ook wel. Gewoon n keer gaan Trijnie. De man zei toen ik mn rijbewijs had gehaald, ik ben 20 jaar de bob geweest, nu jij de volgende 20. Het is m bijdehandje want puntje bij paaltje rijdt hij t liefst zelf:))

Zjietje zei

Tomtom is de uitvinding van de eeuw, naast de vaatwasser :))
Onbekend terrein rijdt ik t liefst als t licht is maar als ik t eenmaal heb gezien vergeet ik t ook niet meer :))

Zjietje zei

Eigenlijk iedere dag wel Danielle:))
Zit hem vaak in de kleine dingen. Mn gezin in alle gezondheid, mn katten die alle 4 bij, op, naast en over me heen komen liggen, zonsopgang, mn uitzicht vanuit de woonkamer en zo kan ik nog wel doorgaan :))