ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

zaterdag 12 juli 2014

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE

Zo het is weer weekend, heerlijk he
De zoon heeft inmiddels ook vakantie dus allemaal heerlijk relaxed wat dat aangaat.

Ikzelf ben nog steeds bezig met patroon tekenen. Iedere keer bedenk ik weer wat ik eigenlijk nog meer wil maken en leg t bijbehorende blad bovenop de stapel van nog te tekenen attributen...nee ik verveel me niet hoor, mochten jullie dat denken :))

Van de week 1 van mn 2 stoffen-koffers erbij gepakt en alvast wat lappen klaargelegd voor gebruik

 Dit is bijna mn hele voorraad zomerstofjes maar niet alles komt door mijn goedkeuring *kuch*
Deze stapel is heeft mn voorkeur, zoals jullie zien schieten de kleuren niet echt over, ben nu eenmaal een naturel figuur....is al jaren zo.
Zo stond ik blijkbaar op naailes, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden, ook bekend, als die ene van de naturelle kleuren.

1 zomer ging ik van mn padje af en gebruikte ik wel kleur, van rood naar lime en aqua tot fuchsia maaaaar ik blijf trouw aan MIJN kleurtjes. Vond het ook geen gezicht op de fuchsia kleurige broek met heul veul zakken die ik voor de veel jongere dochter had gemaakt, was ik zo trots op....
Ze hadden volop kleding, nieuw, weliswaar zelfgemaakt maar zo leuk. Nu krijg ik regelmatig te horen hoe ik ze zo voor L...'schandaal' had kunnen laten lopen want alles was te groot en te wijd en te....en echt ze liepen echt niet voor schut maar juist hartstikke leuk, vond ik, en velen met mij. Ik heb zoveel stoffen door mn vingers en onder mn machines gehad dat ik af en toe eerder iets nieuws wilde maken dan t andere uit te wassen, zoveel hadden ze. En omdat ze niet groot waren (indootjes he) en ook geen echte spurten maakten (en ik alles op de groei maakte, stel dat ze er in een paar weken uit zouden groeien), deden ze er makkelijk 1,5 jaar mee :)))
Ach......


Maar mijn bedoeling is dus om na het tekenen van de gewenste patronen, alles ineens op stof te leggen, te knippen en onder de machines door te gooien, in willekeurige volgorde.

Ik heb nog veel meer  snode  plannen. Heb de man al van een paar ideetjes op de hoogte gebracht. Hij keek enigszins benepen gnagna
 Zo wil ik dit gaan maken, een gruttersbak voor op het aanrecht.

Maar ik heb eigenlijk ook een vraag aan jullie....

Ik heb nl vanmorgen een grote spiegel gekocht voor op de schouw....hier heb ik nog geen foto van maar hij is langwerpig en is als een soort van handbagage te dragen door de opening aan de bovenkant en hij is wit geverfd.
Maar nu komt t......ik wil hem, door zijn grootte, graag bovenop de schouw zetten. Het probleem zit hem in de kleur van die muur....
Welke kleur zou het mooiste zijn bij die kleur muur.
Laten we wel wezen, die muur kan NIET geverfd worden. De man  houdt van natuurlijke materialen en dat is 1 van de weinige dingen waar mn kwast niet IN DE BUURT mag komen, snappie
En ook hij mag inbreng hebben he, niet teveel natuurlijk :)) , doseren heet dat, wordt ie blij van

Dus hoor ik graag jullie ideeen en suggesties betreffende de kleur van de spiegel

Ik ga er vandoor lieve mensen en genieten van het weekend
Ik wens jullie ook een goed weekend en tot de volgende post


Liefs Brigitte

3 opmerkingen:

Anneke zei

Hoi Brigitte leuk om op dat muurtje een grote spiegel te hangen. Dat is altijd moeilijk om een kleur te zeggen om dat smaak zo verschilt. En volgens mij weet je he best zelf ook wel. In eerste instantie dacht ik aan heel donker grijs. Maar ik heb nog even naar je blog gekeken en ik denk dat ik voor een mooie houtkleur zou gaan. En dan lekker in de pasta wax zetten. Ik ben benieuwd wat het gaat worden hoor, een fijn weekend. Liefs Anneke

Jilly Garcy zei

Hoi Brigitte, ik zou bij mijn man zo hard zeuren om het muurtje te mogen schilderen maar als dat geen optie is , zou ik de spiegel in een toon op toon kleur schilderen en dan een beetje waxen.
Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden
Nog een leuke zondag
Groetjes christel ( jilly is er even niet )

Marieke Kromme zei

Handig dat je met de naaimachine overweg kan. Heel herkenbaar ook want mijn moeder was net zo en maakte heel veel kleding zelf, ik was er heel blij mee en kreeg vaak goede reacties van anderen. :)

Voor je spiegel heb ik even geen idee wat ik er mee zou doen. je hebt diverse kleurstellingen in huis dus eigenlijk zou best heel veel kunnen. Maar wil je contrasterend of wil je juist dat hij echt bij de muur past? Succes ermee!

Liefs Marieke