ZJIETJES PLACE

ZJIETJES PLACE AND ALL KINDS OF STUFF

woensdag 24 april 2013

DE MARKT !!

ZOOOO bent ik weer....wat een weertje he....alhoewel ik vandaag alleen buiten ben geweest om boodschappen te gaan doen bij de gamma, te weten 3 platte latten en 9 houten baleinen.....van die ronde houten dingen om een vouwgordijn strak in het raam omhoog te hijsen of te laten zakken.....ik heb ooit wel eens van die echte baleinen gekocht bij een meubelzaak maar koop die dus NOOIT meer....meeeeeen, splinters in al mijn vingers en je kunt ze niet zien maar voelen des te meer.....
Maar waar ik die houten gevallen voor nodig heb??
Nou gisteren ben ik met de dochter naar de markt geweest in Rotterdam op Blaak...GEWELDIG!!!!
Zeg maar EUREKA, dit wordt een blijvertje. 10 a 15 minuten met de metro en je stapt nog net niet uit in een kraam maar allee dat scheelt niet veel.....en wat een hoop mensen!!!
Wat ik er ging doen? Nou ik was daar voor stof om eindelijk eens een vouwgordijn te maken voor t grote raam in de woonkamer. Dat begint bijna een noodzaak te worden nu de zon zich vaker laat zien en ik vind dan het raam ook gewoon af. Blijf t een kaal zicht vinden zonder vouwgordijn :))
Heb de man aan t idee laten wennen hoe dan ook, het komt er toch, dus eigenlijk had hij geen keus :))
Het grote gordijn is inmiddels in elkaar gejast en morgen weer verder met alle ringetjes stuk voor stuk eraan te zetten en de schroefoogjes takkenwerk  erin te draaien, koord erdoor en ophangen. Dan blijft t vouwgordijn ernaast voor de deur nog over maar of je nu een lap van 2.41 mtr x 2,80 of een lap van 90 x 2,62 verbouwd tot een bruikbare lap...klein verschilletje :))

Maar ik vond het geweldig op de markt, kwam ogen te kort. Zoveel groenten-en fruitkramen en kleding niet veel minder :))...dat vond de dochter dan weer leuker zeg maar...
Wat we dus ook tegenkwamen was een rommelmarkt!!! En wat schetste mijn verbazing...ik kon liepvoorbij !! HUH? Ja echt....kwam ook omdat het gezicht van de dochter richting t zuiden vertrok en ik nog geen cm stof had....de volgende keer gaat deze dame alleen op stap, dan kan ik op mn gemak langs die kramen slenteren....verheug me er nu al op :))
Waar ik me het volgende bezoek op richt is stof voor overgordijnen. Die er nu hangen zijn op zijn zachts gezegd NIET mijn smaak maar de vorige bewoners hadden ze laten hangen en heb ze maar laten hangen tot er nieuwe in aantocht waren. De juiste kleur had ik gisteren al gezien maar helaas zat er op de rol te weinig.....vette pech voor de Zjiet.
Wat me ook verbaasde waren de prijzen voor stoffen, groente, fruit, eigenlijk voor alles. Ik ben duurdere prijzen gewend.
Moe maar voldaan kwamen we thuis van ons avontuur op de markt
Dit waren mijn aankopen,
Tuinbonen omdat de man ze graag lust :))

Zonnebloemen want daar wordt Zjiet zo blij van :))
\
en dit is de opbrengst van de dag, 10 meter stof!!

Zodra de vouwgordijnen geringd, besnoerd en voorzien van de rest en aan de haken hangen kom ik de foto's laten zien ervan...voor nu welterusten of voor de vroege vogels, goeiemorgen :))
Fijne dag morgen/ vandaag en geniet van de zon want vrijdag is t weer ff klaar met t mooie weer

tot de volgende post
liefs xxx

3 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Mij vallen de tuinbonen direct op... Lekkerrrrr! :)

Little White Heaven - Marja zei

hier moet ik al Rotterdamse natuurlijk wel even op reageren !! het is een SUPER !!! markt als ik in Rotterdam ben ga ik er heel graag heen !!

lieve groet, Marja

Anita zei

Ooh-hoo die tuinbonen ...
Die doen me zo aan vroeger denken toen mijn moeder nog een moestuintje had :-)
Ik koop ze altijd uit een pot maarre vers zijn ze natuurlijk het lekkerst!
Groetjezz lfs mij